Valora la ruta

PR-CV 3 LES TRES FONTS

Entitat promotora: Ajuntament del Pinós

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
8,30 km
Horari teòric:
02:40:00
Desnivell de pujada:
290 m
Desnivell de baixada:
290 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
1
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-1995
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Monte Coto-Pinoso (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Las Encebras (enlace GR 7) - Los Purgateros - Collado del Coto - enlace con PR-CV 166 – Área recreativa de Tres Fuentes o Vedat del Pinós – fuente – zona de escalada - Casas de la Sierra - Las Encebras

Descripció:

Des de la font monumental de les Enzebres que trobarem només passar l'església, on a més d'aigua trobarem taules de descans, pàrquing i bar, agafem el camí asfaltat que ix en direcció Sud en lleugera pujada, de seguida canviarà a l'est i ens deixarà en el Coll Enzebres que coincideix amb el monòlit commemoratiu del GR 7, en la seua eixida del Pinós i entrada a Monòver. Ací prenem una pista asfaltada que envolta una casa per la nostra dreta i va cap a la muntanya en moderat i constant ascens fins a un depòsit, després perd el seu ferm de quitrà i ens introdueix en terreny forestal de muntanya amb tendència a la dreta (Oest), passa el serral del Vedat (835 m.), des d'ací canviem de vessant i veiem al capdavant (Sud) la Serra del Reclot, arrapada profundament en les seues parts més altes, per les pedreres de marbre. Més a baix i entre les Serres de la Taja i del Reclot apreciarem el Barranc de Tres Fonts. Creuem el serral sense perdre la pista, ignorem una pista a la dreta, i travessem per la pista que portàvem, deixem a l'esquerra un depòsit d'aigua i ja, en clar descens i direcció SUD, la senda baixa de manera suau per una pista en bones condicions fins a arribar a una gran i interessant Masia en ruïnes, Casa de Dalt de Tres Fonts –punt 6-, des d'ací la pista agafa fort pendent i el ferm perd consistència. Després d'un fort descens arribem a una carretera asfaltada on trobem senyalització vertical – punt 7-. Des d'ací podem seguir la carretera a l'esquerra uns tres-cents metres fins a arribar a l'Àrea de descans de Tres Fonts i Aula de la Naturalesa Muntanya Vedat.
Tornem per la mateixa carretera d'arribada, passem l'encreuament anterior –punt 7-, i la seguim, deixarem a l'esquerra el barranc de tres fonts i a la dreta la Muntanya Vedat, passem una font d'aigua per la nostra dreta – punt 9-, i una mica més endavant passem un serral franquejat per dues penyes rocoses de color vermellós, i que ens retornarà al vessant Nord de la Muntanya Vedat (Serra de la Taja), seguim la carretera asfaltada que ens retorna al paisatge agrícola, i en fort descens ens portarà fins a una cruïlla de carreteres, nosaltres prenem el camí de la detra fins les Enzebres.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Observacions:

Se puede acceder al inicio del sendero desde Pinoso siguiendo el GR 7

Senders coincidents