Valora la ruta

GR 7 E51 ELDA - EL PINÓS (LÍMIT MURCIA)

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Última etapa del GR 7 a la Comunitat Valenciana que ens porta quasi tot el recorregut entre cultius, recorrent enclavaments com la pineda del Trinitario, las Cañadas, l'ermita de los Dolores, la pedrera i canyadeta de Monover, Chinorla, les cases del Señor, les Enzebres i el Pinós.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
34,10 km
Horari teòric:
07:40:00
Desnivell de pujada:
510 m
Desnivell de baixada:
260 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
març de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0871-1, 0870-2; 0870-4; 0870-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Cabezo de la Sal (Monument Natural)
Punts directrius:

Elda – Pinada del Trinitario – Ermita virgen de los Dolores – Pas AVE – Ctra. CV-83 – Ctra. CV-834 – Cases del Señor – Les Enzebres – Pinós – Límit autonòmic amb Murcia.

Descripció:

Eixim d'Elda per a dirigir-nos al polígon industrial de Campo Alto. Eixirem del mateix passant pel cementeri cap a la bonica ermita rural de la Virgen de los Dolores, on deixarem l'asfalt per a endinsar-nos en un camí de terra.

Continuem per camins de terra i terrenys de cultius. Després de travessar el pas inferior del tren d'alta velocitat s'obrirà davant nosaltres una gran plana. Seguim per una zona àrida entre barrancs deixant a l'esquerra el municipi de Monòver i continuem de nou per un camí asfaltat.

Travessem la carretera CV-83 i prenem ara el camí de Zafra per a ascendir suaument fins al coll Victoriano. És en aquest punt on el paisatge canvia substancialment, perquè es pot observar una àmplia vall envoltada de vessants de xicoteta altitud amb explotacions agrícoles.

Després de passar aquestes terres creuem la CV-834 per a anar cap a Casas del Señor, pedania del municipi de Monòver a la qual s’accedeix sota un aqüeducte d'origen medieval.

Després de passar la pedania, el traçat contínua a través d'un suau ascens per una zona de pins situada en les faldes del vessant del Monte Coto fins a arribar a Enzebres per a continuar per pista asfaltada i vorejar el Cabezo de la Sal per arribar al Pinós. Al final del poble, a través del camí de Caballusa, a tan sols 4 km arribem al límit amb la regió de Múrcia.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Observacions:

Pots consultar el recorregut del GR 7 per la Regió de Murcia en la web de la Federació de Muntanyisme de la Regió de Murcia.

Senders coincidents