Valora la ruta

GR 7 E50 CASTALLA - ELDA

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Entre Castalla, presidida per un excel·lent castell, i Elda s'amaga un dels boscos més ben conservats de la província d’Alacant per a passar de la comarca de l'Alcoià a la del Vinalopó Mitjà. Abans de finalitzar, descobrim un singular entorn conegut com l'arenal de l'Almorxó i resolem el recorregut a la vora del riu Vinalopó en un passeig urbà als peus de la muntanya del Bolón.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
24,00 km
Horari teòric:
07:10:00
Desnivell de pujada:
445 m
Desnivell de baixada:
715 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
1
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
març de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0846-2; 0846-4; 0846-3; 0871-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Maigmó i Serres de la Foia de Castalla (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Maigmó i Serres de la Foia de Castalla (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Maigmó y Sierras de la Foia de Castalla (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Serra del Maigmó i Serra del Sit (Paisatge protegit)
Punts directrius:

Castalla – Camí dels Algepsars (enllaç PR-CV 85 i GR 330) – Vaguada – Coll de Roque – Casas de Caprala – Arenal de l’Almorxó (enllaç PR-CV 218) – Autovia – Llit del Vinalopó – Elda

Descripció:

Comencem en el polígon industrial de la Foia, creuem Castalla fins al camí dels Algepsars. Continuem recte i deixem la creu de Pedra a l'esquerra i sempre per la carretera principal fins al començament del paratge protegit de la serra del Maigmó i la serra del Cid.

Deixem l'asfalt i comencem a ascendir. En una bifurcació de pistes girem a la dreta per una senda que puja entre pins. Aconseguim les restes dels forns d'algeps i seguim pista a dalt. No abandonem la pista de terra principal durant una bona estona que, en primer lloc transita entre pins amb les penyes de Litero a la dreta i en el més alt entre bancals principalment d'ametlers. Arribem al coll de Roque.

Seguim de front i en descens. Aconseguim les cases de Villaplana i al cap d'aproximadament un quilòmetre arribem a una pista perpendicular que a l'esquerra va a la finca de l'Avaiol i a la dreta a Caprala. Anem pel llit del barranc del Quixal fins a unes cases i el naixement de Caprala. Caminem de nou per asfalt en forma descendent fins a creuar un pont que porta a les cases de Caprala. Deixem l'asfalt i ens introduïm en el caseriu i girem l'esquerra. Descendim per la pista asfaltada i a trams de terra. Deixem a l'esquerra la zona del campament de Caprala. Arribem al primer arenal i en breu al paratge natural municipal de l'Arenal de l’Almorxó. Continuem cap avall fins a tindre al davant l'autovia. En la bifurcació seguim per l'esquerra i busquem els túnels que travessen la carretera cap a Petrer. En abandonar el túnel eixim a la zona del pantà d'Elda i a la CV-837. Caminem per ella poc més de cent metres i girem a l'esquerra cap al llit del Vinalopó entre unes naus industrials. Aconseguim unes fàbriques en ruïnes, progressem entre canyars i xaragalls i arribem al tram canalitzat del Vinalopó. Ens resta seguir pel passeig de Ronda fins a la fi d'aquesta etapa.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents