Valora la ruta

GR 7 E49 SANTUARI DE LA FONT ROJA - CASTALLA

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Bonica etapa del GR 7 que comença en un lloc emblemàtic com és el Santuari de la Font Roja, al parc natural del mateix nom, i travessa l'espectacular carrascar de la cara nord de la serra del Menejador i seguint per la cara nord de la serra d'Ibi i Onil.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
17,50 km
Horari teòric:
04:20:00
Desnivell de pujada:
245 m
Desnivell de baixada:
655 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
març de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0846-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Font Roja (Parc Natural)
  • Serra de Mariola y Carrascal de la Font Roja (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Serres de Mariola i Carrascar de la Font Roja (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Santuari de la Font Roja – Àrea recreativa – Pla de la Mina – Mirador de Pilatos – Àrea recreativa (enllaç PR-CV 26) – Enllaç PR-CV 127.1 – Enllaç GR 330 – Venteta dels Cuernos – Finca del Palomaret – Ermita de Santa Ana - Castalla

Descripció:

Iniciem la ruta en el centre de visitants. Per unes escalinates pugem al restaurant i girem a dreta per a arribar prompte a la glorieta dels Paellers, amb taules i paellers. Eixim i fem un gir a la dreta pel camí que passa al costat de la Cova Gelada.

El camí puja fins que arriba al Pla de la Mina on trobem un mirador. Seguim en lleuger ascens al Pla dels Galers i posteriorment al mirador de Pilatos fins a arribar al mas de Tetuan i la seua àrea de descans. En aquest punt ens creuem amb el PR-CV 26. Nosaltres continuem en descens i travessant boscos, ara de pins, ens creuem amb el PR-CV 127.1 i després amb el GR 330. Passem prop del pou del Barber.

Eixim a una construcció coneguda com la venteta dels Cuernos al costat de la carretera CV-801, la creuem i seguim perpendicular a ella fins a eixir de seguida a una pista on ens desviem a la dreta. Una cadena tanca el pas a vehicles en l'inici de la finca el Palomaret. Des de la finca seguim per una successió d'encreuaments per pistes, ben marcades fins a l'ermita de Santa Ana, des d'allí, per asfalt ens condueix a l'entrada de Castalla.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents