Valora la ruta

PR-CV 85 CASTALLA - PLANISES - CASTALLA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Castalla

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Senda circular que part del centre urbà de Castalla i que ens portarà pel Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i Serra del Sit, passant per les seues antigues masies i observant les zones i cultiu d'aquestes.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
20,40 km
Horari teòric:
06:35:00
Desnivell de pujada:
710 m
Desnivell de baixada:
710 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
29-04-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
octubre de 2022
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0846-4; 0846-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Maigmó i Serres de la Foia de Castalla (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Serra del Maigmó i Serra del Sit (Paisatge protegit)
Punts directrius:

Castalla - Caseta Leal - Mas de L'Escaló - Mas del Portell - Collado del Portell - Pou del Carrascalet - Casa de Planises - Corral de Mitja Barra - Font de Fontés

Descripció:

Eixirem des del Parc municipal de Castalla en direcció Av. de Petrer- Ctra.817 que es dirigeix cap al Xorret de Catí , coincidirem en un tram amb el GR 7, fins a arribar a una bifurcació a l'esquerra. Continuem pel carril asfaltat i travessarem la rambla del Lentiscar. Arribarem a la Caseta Lleial, girarem a l'esquerra i començarem a pujar. Ja per senda entre pins en poc estarem en el Mas de l'Escaló, direcció S'Arribarem al Mas del Portell, amb una magnífica panoràmica del Despeñador. Immediatament passat aquest, estarem en un tram asfaltat de la carretera de Petrer a Castalla fins a arribar al Collado del Portell. Veurem a l'esquerra una senda que seguirem fins a arribar prop del Pou del Carrascalet, senyalitzat, que podem visitar ja que només ens portarà uns minuts. Continuem fins a arribar a un encreuament on seguirem per la dreta de baixada. Arribarem a la casa dels Planisses, donant-li la volta per darrere d'aquesta seguirem una senda que ens portarà paral·lels al Barranc del Assot. Més endavant passarem prop d'uns habitatges, seguirem per la dreta i el següent encreuament de camins a l'esquerra, ara anem paral·lels al barranc de Sasteu. Deixarem a la nostra dreta el corral de Mitja Barra, continuant passarem prop de l'autovia i anirem paral·lels a aquesta fins a arribar a la font de Fontés, ací continuarem per l'esquerra. Ara anem sobre asfalt travessant zona d'habitatges, cases de camp i hortes fins a arribar de nou al nucli urbà de Castalla, el nostre punt d'inici i fi de ruta.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents