Valora la ruta

PR-CV 196 VUELTA A BOLÓN

Entitat promotora: Ayuntamiento de Elda

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions
Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
7,20 km
Horari teòric:
02:20:00
Desnivell de pujada:
245 m
Desnivell de baixada:
245 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-12-2000
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
maig de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0871-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Jardines del Vinalopó - Rotonda CEE, junto puente - Senda Tío Elías (enlace PR-CV 196.3) - Depósito de agua - Pinada Trinitario (enlace PR-CV 196.2) - Casa del Barranco de Capuchino (enlace PR-CV 196.1) - Enlace PR-CV 196.1 - Cruce con Senda de Los Reyes Magos - Senda Tío Elías. Inicio PR-CV 196.3 - Jardines del Vinalopó

Descripció:

L'inici es troba als Jardins del Vinalopó al costat del llac del Molí de Félix, on trobem el panell informatiu. Des d'ací seguim els senyals de PR-CV 195 i 196 i GR 7 per dins del parc cap a la rotonda del CEE i just abans de passar pel pont del riu girem a la dreta en lleuger ascens, trobarem ací un pal de direcció, ací se separa el GR 7 de la nostra senda.
Creuem per pas de zebra la carretera i ací trobem un altre pal de direcció, se separa el PR-CV 195 de la nostra senda.
Continuem cap a la senda de l'oncle Elías passant pel pas subterrani del tren i ascendint per carretera d'asfalt creuem un xicotet barri fins a arribar a l'encreuament de la senda de l'oncle Elías, ací trobem pal de direcció indicant l'inici de la viacrucis PR-CV 196.3. Girarem a l'esquerra seguint les indicacions del nostre PR cap a la pineda del Trinitari.
Aquest tram de la senda és un continu puja i baixa fins a arribar a una bifurcació, prendrem la de l'esquerra i en descens pronunciat arribem a la pineda del Trinitari, des d'ací es pot enllaçar amb el PR-CV 195 pel PR-CV 196.2. Però nosaltres continuarem per la nostra senda cap a la casa del barranc de Caputxí.
La senda passa ara per la part nord del camp de tir i també en continu puja i baixa accedim a la casa del barranc de Caputxí, on creuem el PR-CV 196.1 que descendeix del cim del Bolón. Ara accedim a la cara oest del Bolón en direcció a la pedrera de la Patà i també per senda pujant i baixant aconseguirem de nou un altre pal de direcció que ens indica l'ascens al cim del Bolón pel PR-CV 196.1. De seguida tenim un altre pal de direcció que ens separa del PR-CV 196.1, estem en la pedrera de la Patà.
Des d'ací la senda va descendint lleugerament fins a arribar a l'encreuament amb la senda dels Reis Mags i en pocs metres el nostre PR deixa de compartir sendera amb la senda dels Reis Mags. Continuarem descendint fins a arribar a l'encreuament de la senda de l'oncle Elías i inici del viacrucis. Des d'aquest punt el camí de tornada és el mateix que hem realitzat des de l'inici de la senda en el llac del molí de Félix, que és el final del PR-CV 196.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents