Valora la ruta

PR-CV 221 CAMARA - CAÑADA REAL

Entitat promotora: Ayuntamiento de Elda

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
16,50 km
Horari teòric:
04:15:00
Desnivell de pujada:
Sense determinar
Desnivell de baixada:
Sense determinar
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
Sense determinar
Orientació en l'itinerari:
Sense determinar
Dificultat en el desplaçament:
Sense determinar
Esforç necessari:
Sense determinar

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Jardins del Vinalopó
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-02-2009
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Jardines del Vinalopo - Calle el Olivo - Puente Ferrocarril - Casa del Marín - Collado del Marín - Los collados - enlace PRCV 25 - Cruce subida a Camara - Paraje de Santa Juana - Los Collados

Descripció:

Des dels Jardins del Vinalopó i a l'altura de la xicoteta llacuna comença el recorregut, passaem pel seu costat per a buscar el carrer l'Olivera, situat a l'esquerra del parc i en direcció NO pujar fins a la rotonda d'eixida d'Elda. Passarem pel IES i per davall de les vies del tren per a endinsar-nos en el camí que puja a la Casa de Marín. Només passar la via del tren (per davall) arribarem a la bifurcació amb el PR-CV 196, nosaltres seguirem rectes per pista de terra. No cal deixar la pista principal ja que a esquerra i dreta veurem molts altres camins, caminem entre dues rambles. En uns 3'5 km arribarem a la Casa del Marín, però hem d'anar amb compte de no despistar-nos en arribar a l'última casa de les rambles ja que ens trobarem en una bifurcació de tres camins, prendre el de la dreta.
A la casa del Marín continuar ascendint per la pista, ja tenim visible la Penya del Marín (zona d'escalada), buscant sempre arribar al serral situat a la dreta de les penyes. Fins a poc abans d'arribar al serral sempre anirem per pista, però uns centenars de metres abans d'arribar al serral ascendirem en línia recta fins el mateix per una pista que actualment la podem considerar sendera.
En arribar al serral veurem indicacions de l'escola d'escalada a l'esquerra per una sendera, havent de seguir nosaltres per la carretera en direcció ascendent fins a 'Els Serrals'. En aquest punt trobarem el panell informatiu de la sendera i per una senda paral·lela a la carretera recorrerem part del vessant dels serrals direcció a 'El Gripau'. Arribarem novament a la carretera que en eixos moments es converteix en pista, passant per la rodalia de diversos xalets i fins a una porta tancada amb cadenats on trobarem informació del PR-CV 25 al Pocico Alonso. El PR-CV 221 pren la pista que puja per la dreta. Ja no abandonarem aquesta pista fins a arribar a un pal que indica la pujada al Tossal de la Bola per la Cañada. És un punt on veurem pista en descens i pista en ascens. Pujarem uns metres fins a trobar una sendera a mà esquerra (marcada amb un pal) que ens porta al Paratge de Santa Joana donant la volta a Cambra. Tot aquest tram és de sendera fins a arribar novament als Serrals. En arribar a la rodalia de la finca 'Les Ximples' ja veurem el serral del Marín i la carretera asfaltada. Una vegada arribats als Serrals, tornarem pel mateix itinerari de pujada fins a arribar novament als Jardins del Vinalopó.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents