Valora la ruta

PR-CV 195 LAS CAÑADAS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Elda

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions
Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
11,80 km
Horari teòric:
03:25:00
Desnivell de pujada:
230 m
Desnivell de baixada:
230 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-12-2000
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2018
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0871-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Jardines del Vinalopó (enlace GR 7) – Puente Los Corrales (enlace con PR-CV 25) – Los Corrales – Rambla La Melva – Casa del Marín (enlace PR-CV 221) – Enlace con PR-CV 25 – Pocico Alonso – Enlace GR 7- Ermita de las Cañadas – Cementerio -, Enlace con PR-CV 196.1 – Pinada del Trinitario (enlace con PR-CV 196.2) – Puente La Gervasia – Enlace con PR-CV 196 – Jardines del Vinalopó (enlace GR 7)

Descripció:
S'inicia als Jardins del Vinalopó, des d'on es dirigeix cap a l'I.E.S. la Melva. Una vegada passat el pròxim Pont dels Corrals, la senda discorre pel barranc de la Melva, fins a l'estret situat davall de les “Cases del Marín”. Només superar l'estret, ix un camí a l'esquerra que voreja “l’Altico de la Grossa”.
Una vegada superat el serral, aquest camí ens aproximarà en sentit descendent fins a un encreuament en el qual hem d'abandonar el camí principal denominat “de les Canyades Altes”. El nou camí ens condueix a les ruïnes de la “Casa del Canut”, allí es transforma en senda, la qual una vegada superat el barranc allí existent, s'unirà a una altra per la qual discorre el PR-CV 25. Després d'uns pocs metres apareixerà a la nostra vista el paratge del “Pocico Alonso”.
Des del “Pocico Alonso“ deixant el PR-CV 25, creuem el barranc existent en direcció a la senda que es troba enfront d'aquest. Després d'una suau i xicoteta pujada, la senda planeja fins al Tossal de les Penyes de Sanz, on iniciarem descens fins al Barranc del Vessador, des d'ací seguirem el camí de la Toscana en sentit descendent, fins a una xicoteta pujada i un encreuament, a partir d'aquest lloc el recorregut coincideix amb el GR 7. Més endavant apareixerà a la nostra vista l'Ermita de la Verge dels Dolores, també anomenada Ermita de les Canyades. Des de l'Ermita les Canyades fins al pont sobre la “rambla del Vessador” coincidirem a trams amb el GR 7. Una vegada travessat el pont, prendrem el camí que ens porta a la Pineda del Trinitari, vorejant la mateixa, ens trobarem amb el camí que supera la via del tren a l'altura de la Gervasia, i ens condueix fins a l'Av. del C.E. Eldense, per on continuarem en direcció als Jardins de Vinalopó, lloc on finalitza la senda.
Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents