Valora la ruta

PR-CV 31 XORRET DE CATÍ - ALT DE GUIXOT - XORRET DE CATÍ

Entitat promotora: Diputación de Alicante

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut 'condicionat' en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
8,80 km
Horari teòric:
02:55:00
Desnivell de pujada:
480 m
Desnivell de baixada:
480 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-1995
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
maig de 2021
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0846-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Les Xemeneies (Microreserva de flora)
  • Maigmó i Serres de la Foia de Castalla (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Hotel Xorret de Catí - Mas del Carrascalet (enlace con el PR-CV 142) - Bifurcación de pistas - Alt de Guixot - Mirador del Maigmó - Bajada al Xorret de Catí - Cova de Mossen Francés

Descripció:

Des de la part posterior de l'hotel, trobarem un pal indicador de la sendera, al costat de carretera, i paral·lel al panell informatiu. Seguirem la nostra sendera pel camí que voreja el naixement del Xorret que s'allunya en direcció Sud i passant prop del Mas de l'Orgue. Aquest camí, amb poc desnivell, puja fins al Mas de Carrascalet, actualment rehabilitat. El camí voreja per la dreta el que va ser una casa de labors agrícoles i ramaderes. Seguirem la pista en fort pendent passant per bancals abandonats, després de pujar per un tàlveg, veurem una sendera que accedeix per la nostra dreta, poc després, trobarem una bifurcació, havent de prendre la dreta en fort ascens i terreny de pedres. Camí reconvertit en senda, fins a arribar a un punt, en un tàlveg on prenem una bifurcació a la dreta, que seguint el tàlveg pel seu marge dret, ens condueix a un tallafocs molt empinat, al final del qual hi ha un replà amb un pal indicador del cim del Alt de Guixot. Aquest tram és d'anada i volta. Baixarem un altre tallafocs en direcció E fins a una pista. Des de la pista, en direcció SE, baixarem fins a arribar al mirador del Maigmó i passant per la micro de flora "els Xemeneies", sent també un tram d'anada i volta. De tornada a la bifurcació, canviarem la direcció al NO, seguint la pista. Deixant a la dreta un ramal que descendeix a les cases de Planises. Continuarem el camí fins a una bifurcació amb una sendera a l'esquerra que ens portarà a la cova de Mosen Francés. Des de la cova, descendeix una sendera empinada en direcció SO pel marge esquerre del barranc, fins a una pista i després la carretera, que de nou ens condueix fins al punt de partida en Xorret de Cati.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents