Valora la ruta

PR-CV 32 XORRET DE CATÍ - CRESTERIA DEL FRAILE

Entitat promotora: Diputación de Alicante

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Dins del Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i del Sit ens trobem aquest sender que recorre tota la cresteria del Frare amb unes immillorables vistes del meravellós entorn del Xorret de Catí i del Maigmó. Una zona totalment muntanyenca amb espectaculars i grans tallats rocosos durant tot l'itinerari.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
5,10 km
Horari teòric:
02:30:00
Desnivell de pujada:
240 m
Desnivell de baixada:
450 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-1995
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0846-3; 0846-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Maigmó i Serres de la Foia de Castalla (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Maigmó i Serres de la Foia de Castalla (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Maigmó y Sierras de la Foia de Castalla (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Serra del Maigmó i Serra del Sit (Paisatge protegit)
Punts directrius:

Xorret de Catí – Pic del Fraile – Alt del Molló – El Pantanet

Descripció:

Eixim del pàrquing de l'hotel Xorret de Catí baixant cap a l'esquerra i de seguida trobem la senyalització de la via ferrata de Catí que seguim agafant altura per la pista forestal fins a un encreuament on es bifurca el PR-CV 28 a la dreta, cap al Despeñador. El nostre sender va cap a l'esquerra fins a arribar al mirador de Catí, on pujarem per uns escalons i arribarem al desviament de la via ferrata.

Nosaltres hem d'ascendir per un canal contigu, que es troba equipat amb un cable d'acer, fins a l'alt de la cresteria del Frare. Des d'ací, ens encaminem en direcció al pic del Frare, el qual deixem a la nostra esquerra per a continuar descendint per tota la cresta pel barranc Badallet fins al Pantanet i l'enllaç amb el PR-CV 143

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents