Valora la ruta

PR-CV 337 RUTA DE LAS FUENTES DE TITAGUAS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Titaguas

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

1 valoració

Descobreix la Serrania caminant per aquest sender que t'ensenyarà variats i diferents paisatges d'aquesta comarca. Les seues fonts et conviden a fer xicotetes parades refrescants de descans. I els nombrosos corrals que trobaràs et faran viatjar en el temps imaginant l'ús d'aquestes terres en uns altres temps.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
15,40 km
Horari teòric:
04:50:00
Desnivell de pujada:
475 m
Desnivell de baixada:
475 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
30-03-2007
Data Resolució Registre Públic:
20-02-2008
Data últim Control de Qualitat:
abril de 2022
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0638-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Alto Turia (Reserva de la Biosfera)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Font Vieja (Titaguas) - Font de la Zarza - Font del Hontanarejo - Font de la Hoya del Hacha - Coll de las Cambrillas - Font del Hontanar - Font del Barajuelo - Font Vieja (Titaguas)

Descripció:

Comencem l'itinerari en la font Vieja, en la part nord del nucli urbà de Titaguas. Ens dirigim cap a la font de la Zarza i el seu berenador, abandonant el nucli urbà. La forma de vuit d'aquesta ruta ens permet elegir entre dues direccions en aquest punt. Nosaltres prendrem la que continua per la pista cap al nord per a trobar-nos amb la font del Hontanarejo i la font de la Hoya del Hacha. Des d'ací ens dirigim cap al centre del vuit que dibuixa la nostra ruta. Continuarem cap a la font del Hontanar. Per l'esquerra comencem a ascendir per una senda passant per diverses ruïnes d'antics corrals. Arribem per un tram final de pista fins a la font del Hontanar, lloc ideal per a fer un descans aprofitant la seua àrea i les seues vistes. Caminem de tornada aquest mateix tram fins a desviar-nos per l'esquerra per a continuar amb el bucle que coincideix, en una part, amb el GR 37 i que ens porta de nou al coll de las Cambrillas. Ascendim deixant el GR 37 cap a la font de Barajuelo. Descobrim un paisatge diferent amb el llogaret de Baldovar al fons. Recorrem una pista pe mig d'un gran bosc de pins travessat per un tallafocs i arribem a una senda que prenem per la dreta i que acaba en un descens pronunciat fins a la font de la Zarza, on reconeixem el camí de tornada al punt de partida.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents