Valora la ruta

SL-CV 30 TITAGUAS - LA TEJERÍA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Titaguas

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Bonica ruta circular que ens permet visitar les pintures rupestres del Tío Escribano, patrimoni de la Humanitat.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
5,20 km
Horari teòric:
01:45:00
Desnivell de pujada:
225 m
Desnivell de baixada:
225 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
25-10-2003
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0638-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Alto Turia (Reserva de la Biosfera)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Titaguas - Fuente de la Zarza - Rincón del Tío Escribano - Umbría de la Tejería - CV-35 - Rincón de la Olivera - Titaguas

Descripció:

Eixim del poble per la part nord seguint també l'itinerari de la variant I del GR 37 i el PR-CV 337, pel camí de la font de l'Esbarzer que deixarem al poc. Seguim la pista per l'esquerra, recte segueix el PR-CV 337, per a unir-nos més endavant al camí de la Foia de la Destral que abandonem per l'esquerra per a baixar al barranc de la Teixiria. Passem per un forn de calç i comencem la pujada que ens acosta a les Pintures Rupestres del Racó de l'Oncle Escribano (anada i tornada pel mateix camí a uns 100m). Seguim en pujada i el GR ens abandona per la dreta en la part alta de la serra. De seguida comença la baixada per l'ombria de la Teixiria. Paral·lels a la CV-35 la creuem a l'altura d'una casa per a prendre una sendera que ens porta al camí dels Tancats, on tornem a enllaçar amb el GR 37 i el PR-CV 220. Per la zona d'acampada del Racó de l’Olivera tornem a Titaguas.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents