Valora la ruta

PR-CV 220 SENDA DE LA MADERA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Titaguas

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

1 valoració

La nostra senda discorre per trams de pista asfaltada, camins rurals, sendes de muntanya, pistes forestals i fins a un tallafocs. Trobarem àrees d'acampada en el nostre recorregut. Aquesta senda no presenta desnivells importants i a partir de la meitat del trajecte començarem el nostre descens per la pista forestal fins a arribar al llit del riu Túria.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
10,30 km
Horari teòric:
03:20:00
Desnivell de pujada:
255 m
Desnivell de baixada:
525 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-10-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
juliol de 2018
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0638-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Alto Turia (Reserva de la Biosfera)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Inicio - Titaguas - Polideportivo Municipal - Enlace SL-CV 30 y GR-37 - Ermita de San Gregorio - Cruce Camino Alto - Cruce Camino de les Traveses - El molinillo - La Caballera - Final - El Mandurrio

Descripció:

Iniciem la nostra senda en el poliesportiu de Titaguas, partirem per la pista asfaltada passant per la porta del Racó de la Olivera compartint traçat amb el GR-37 i SL-CV 30 per a deixar la pista asfaltada a l'altura de l'ecoparc i passar al costat d'un heliport. Prendrem una pista a la dreta entre pins que ens porta de nou a la pista asfaltada baixant per un vessant empedrat i empinat que pararà al Barranc de la Teixiria, seguirem fins a l'Ermita de Sant Gregori i prenem un camí rural fins al nostre punt de desviament, un refugi de pastors. A 300 metres aprox. prendrem una senda a l'esquerra per a endinsar-nos en terreny forestal fins a l'encreuament del Camí Alt i continuar la senda fins a connectar amb un tallafocs i baixar per aquest fins al camí dels Travessos per a girar a la nostra dreta i a uns 100 metres tornarem a prendre una senda a la nostra esquerra que s'endinsa en el bosc durant 1 km aprox. fins a arribar a la Zona d'Acampada del Molinet, i poc més endavant una altra Àrea d'Acampada, La Cavallera, on trobem una cabanya i una gran bassa, retrocedim el que hem caminat fins a l'encreuament anterior en El Molinet per a seguir per la pista forestal durant 1'5 km aprox., on trobem el desviament fins al Mandurrio, que és el nostre punt final del recorregut, baixarem per una senda amb desnivell prou pronunciat fins a arribar al canó del Riu Túria.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents