Valora la ruta

PR-CV 41 BENAGÉBER - LA JUNCANILLA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Benagéber

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut entre Benagéber i la Font de la Juncanilla, als voltants del pantà de Benagéber, barranc del Regajo, Charco Negro, i recorrent al costat del riu Túria, els paratges de Casa Camp Melchor, Casa Olmedilla, La Zafra, fins a arribar a la Font de la Juncanilla.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
30,00 km
Horari teòric:
09:35:00
Desnivell de pujada:
960 m
Desnivell de baixada:
1.070 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-1993
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0638-3; 0666-1; 0666-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Benagéber Ermita de San Isidro - Área recreativa de la Pardal - Charco Negro - Campo Melchor - Las Olmedillas - Zagra - La Tosquilla - Fuente de la Juncanilla

Descripció:

Des de l'entrada del poble de Benagéber, trobem un tauló informatiu de sendes, des d'ací eixim cap a Nord-oest, eixim per l'últim carrer del poble que ens porta per darrere d'una casa aïllada on trobem una senda en lleuger ascens fins a la Font de San Isidre, des d'ací seguim per la carretera per l'esquerra, arribem a un encreuament i prenem per la dreta cap a Tuéjar, un poc més endavant en una corba a la dreta deixem la carretera per a baixar per una senda que en moderat i fort descens ens baixa a una pista sense asfaltar en la ribera del pantà. La prenem per l'esquerra direcció Nord-oest, passem per la dreta l'encreuament a l'àrea recreativa de Font Muñoz (que obviem), i continuem per la mateixa pista fins a la Pardala (que trobarem a la nostra dreta). Des d'ací seguim per la pista fins a trobar (en 150 metres) una corba tancada a l'esquerra, ací deixem la pista per a entrar en una senda que recorre un barranc pel seu vessant orogràfic dret, arribem a un molí i ací (sorprenentment) la senda discorre durant uns 30 metres sense escapatòria, per dins del llit del riu que cobreix aproximadament fins a la cintura. Seguim el llit en ascens per una senda prou bruta de mala herba fins a arribar a Toll Negre. Des d'ací prenem la pista que ix d'ací en direcció Valdesierra (bifurcació a la dreta) seguim en ascens fins a unes casa, ací abandonem la pista principal per un camí que parteix per darrere de les cases que en moderat ascens zigzagueja pel bosc, sense perdre el camí principal en direcció Nord es posa a planar per a arribar a Casas Campo Melchor. Des d'ací seguim la pista principal que trobem per l'esquerra, per a arribar a una altra pista major que prenem a l'esquerra (direcció Sinarcas), a pocs metres per la dreta veiem un camí forestal que es fica en el bosc, ho prenem, aquest planeja entre el bosc per a descendir en grans ziga-zags més endavant fins al fons d'un barranc, el creuem i després d'una pujada arribem un alt on trobarem Casa Tauló, des d'ací prenem una senda que per l'interior d'un tàlveg ens baixa a les Olmedilles. Des d'ací prenem la pista que trobarem per l'esquerra, aquesta paral·lela al Riu Túria ens portarà fins a un pont que el creua, prenem només creuar-lo la bifurcació de l'esquerra, estem en l'Azagra, ara seguim per un camí que discorre paral·lel al riu pel vessant esquerre orogràfic, el riu es va encaixonant fins que el camí es converteix en una senda per la dreta per a pujar a la Tosquilla, des d'ací seguim per una pita per a arribar a la Font de la Juncanilla.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents