Valora la ruta

PR-CV 114 LOS MIRADORES DE LA SERRANÍA. LA ATALAYA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Benagéber

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

2 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut 'condicionat' en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
12,50 km
Horari teòric:
04:10:00
Desnivell de pujada:
865 m
Desnivell de baixada:
865 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
12-02-1998
Data últim Control de Qualitat:
abril de 2021
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0666-3; 0666-4; 0694-1; 0694-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Alto Turia (Reserva de la Biosfera)
Punts directrius:

Ermita San Isidro - Casa del Puntal - Aljibes - Cruce - Fuente - Collado - Casas - Barranco - Ermita

Descripció:

Des de l'ermita de Sant Isidre ens dirigim per un petit barranc passant per un antic abeurador i creuant vinyes, cap a la Casa Ximenez, on després de descendir un tram i creuar un espés bosc, taules de vinyes i basses, ascendim per una densa pineda fins a arribar a la Fte. de la Savina. Reprenem el camí per una densa senda que ens conduirà a un tallafocs o pista amb pronunciada pendent que finalitza, en el serral de la Talaia. Descendim pel camí direcció a les cases de la Talaia introduint-nos de ple en el barranc del Tiero que acaba pròxim a una pista que ens conduirà de nou a l'ermita, i d'allí sobre els nostres passos al punt de partida, BENAGEBER.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Observacions:

El tram des de l'alberg del Sequer a Benagéber ha sigut deshomologat a causa de les incidències detectades en la zona de Tangarinos degut al tall del traçat per una pedrera a cel ober.

Senders coincidents