Valora la ruta

PR-CV 38.1 FONT DE LA SANGONERA – MUNTANYETA DE LA COVA DE L’ARENA

Entitat promotora: Centre Excursionista de Tavernes de la Valldigna

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

1 valoració

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Variant que ens permet accedir al puntal de Massalari, punt més elevat de Tavernes de la Valldigna per tornar per la font del Barber fins l’àrea recreativa de la Muntanyeta de la cova de l’Arena.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
8,50 km
Horari teòric:
03:00:00
Desnivell de pujada:
285 m
Desnivell de baixada:
620 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-10-1994
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
octubre de 2022
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0770-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra de Corbera (ZEC - Zona de Especial Conservació)
Punts directrius:

Font de la Sangonera – Puntal de Massalari - Piló de Quatre Termes (enllaç PR-CV 304) – Font del Barber – Racó de Pere Puig – Muntanyeta de la cova de l’Arena

Descripció:

Des de la font de la Sangonera seguim en ascens per a aconseguir el Puntal de Massalari, màxima cota del terme municipal de Tavernes de la Valldigna. Seguim uns 10 minuts i arribem al Piló dels Quatre Termes. Ja en terme d'Alzira tenim la possibilitat d'acostar-nos al pic de la Ratlla. Baixarem cap a la font del Barber i pel camí del mateix nom seguirem el descens paral·lels al barranc de Pere Puig per a, en una xicoteta pujada, arribar a l'àrea recreativa de la muntanyeta de la cova de l’Arena.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents