Valora la ruta

PR-CV 304 PIC DE LA RATLLA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Alzira

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Senda amb punt de partida a la Font de Tormos i Casa Forestal de la Casella. Té tres derivacions que es dirigeixen al Mirador, a un antic observatori forestal i la Cova de la Galera. Finalitza en el Puntal de Massalari, terme municipal de Tavernes de la Valldigna. Enllaça amb el PR-CV 303 en el seu inici, i amb el PR-CV 38 en la seua final.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
6,60 km
Horari teòric:
03:15:00
Desnivell de pujada:
605 m
Desnivell de baixada:
315 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-05-2005
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0770-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • La Murta y la Casella (Paratge Natural Municipal)
  • Serra de Corbera (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Font de Tormos - El Mirador - L'Ouet - Pla de Simetes - La Ratlla - Puntal de Massalari

Descripció:

La senda ix de la Font de Tormos al costat de la Casa Forestal de la Casella, seguim per la pista forestal que va al Pla del Barber. Durant uns 400 metres se solapa amb el PR-CV 303. Arribats a una bifurcació, les sendes se separen, i el nostre itinerari segueix per la pista ascendent de l'esquerra. A pocs metres d'aquesta bifurcació, i a l'esquerra, ix la primera derivació. Es tracta d'una senda d'uns 150 metres que ens porta a El Mirador. Seguint l'itinerari principal, uns 1000 metres després, trobem la segona derivació, que ens porta per una senda en pronunciada pendent, a l'observatori forestal conegut popularment com a L'Ouet i que és visible des de bona part de la vall de la Casella. Si seguim l'itinerari principal, és a dir, la senda que puja a La Ratlla, a la nostra esquerra sorgeix la tercera derivació. És la senda que ens porta fins a la Cova de la Galera. Aquesta senda creua el Pla de Simetes per davant d'una casa en ruïnes. La senda ens porta, després d'uns 500 metres, a l'entrada principal de la cova, que queda oculta en la vessant nord-est de la muntanya. Continuant l'itinerari principal, ens dirigim al cim La Ratlla (enllaç PR-CV 38), la màxima elevació de la serra de Corbera, i des d'on es gaudeix d’una meravellosa vista del Mediterrani i de diverses comarques valencianes. El nostre itinerari continua per la cresta de la Serra de la Corbera fins a el puntal de Massalari, en el terme municipal de Tavernes de la Valldigna. 

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents