Valora la ruta

PR-CV 304 PIC DE LA RATLLA

Entitat promotora: Ajuntament d'Alzira

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Itinerari que recorre alguns cims emblemàtics de la serra de Corbera com el pic de la Ratlla i el puntal de Massalari, amb derivacions a l'Ouet i a la cova de la Galera. Les vistes en tot el recorregut són fantàstiques cap al Mediterrani i els camps d'arròs de l'albufera de València.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
6,80 km
Horari teòric:
02:35:00
Desnivell de pujada:
540 m
Desnivell de baixada:
250 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-05-2005
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
agost de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0770-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • La Murta y la Casella (Paratge Natural Municipal)
  • Serra de Corbera (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Sierra de Corbera (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Font de Tormos i Casa Forestal de La Casella – Mirador – l’Ouet – Pla de Simetes – Cova de la Galera – Pic de la Ratlla – Pió dels quatre termes – Puntal dels Germanells – Puntal de Massalari

Descripció:

Eixim de la casa forestal de la Casella continuant per la pista i al cap de poc trobem el desviament a l'esquerra que ens separa del PR-CV-303 i ens acosta a la primera derivació de la ruta. Aquest curt desviament ens porta a un mirador des del qual tenim una bonica vista de la frondosa vall de la Casella. De tornada al camí principal continuem per la senda que puja per la cara Sud de la serra de Corbera fins a arribar a la segona derivació a l'esquerra que ens pujarà fins al primer cim de la serra en l'observatori forestal de l'Ouet. Tornem de nou al sender principal i al cap de poc arribem al pla de Simetes. Des d'aquest coll prendrem de nou una altra derivació a l'esquerra que ens portarà a la cara Nord de la serra fins a la gran cavitat de la cova de la Galera. Després d'explorar la gruta tornarem al sender i continuarem pujant fins al pic de la Ratlla, el cim més alt de la serra. Baixem i poc temps després ens unim al PR-CV 38.1 continuant el recorregut per la cresta de la serra fins a la seua final en el puntal de Massalari passant pel piló dels Quatre Termes i pel puntal dels Germanells.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents