Valora la ruta

PR-CV 382 EMBARCADEROS Y CASTILLO DE CHIREL

Entitat promotora: Ayuntamiento de Cofrentes

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Senda lineal que uneix els castells de Cofrents i Chirel, que recorden la frontera entre antics regnes, oferint unes espectaculars vistes i paisatges fluvials pels canons del Xúquer

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
9,40 km
Horari teòric:
03:05:00
Desnivell de pujada:
460 m
Desnivell de baixada:
230 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2010
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
setembre de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0745-3; 0745-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Sierra de Martés y el Ave (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierras de Martés y el Ave (ZEC - Zona de Especial Conservació)
Punts directrius:

Cofrentes – Àrea recreativa Campo del Cura – Embarcador – Castell de Chirel

Descripció:

El sender arranca des del nucli urbà de Cofrentes, dirigint-nos al pont de Ferro, on conflueixen el Xúquer i el Cabriol. Seguint el camí asfaltat a la nostra dreta passarem l'àrea recreativa de la Fuente del Cura i arribarem a l'embassament d'Embarcadors. En aquest paratge prenem la pista a l'esquerra que ens puja fins a l'alt de la lloma del Mojón pel barranc de la Señora fins a confluir amb el camí de Cofrentes a Cortes de Pallás, amb espectaculars vistes del congost del Xúquer. Seguim pel camí asfaltat fins a arribar a l'encreuament senyalitzat amb un camí a la dreta pel qual ens desviem. Descendim per ell fins a una xicoteta esplanada en la qual continua un sender recte cap amunt. El sender, amb un xicotet tram de major pendent al principi i sempre amb traçat ascendent, ens conduirà fins al mateix Castell de Chirel on acaba la nostra ruta.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents