Valora la ruta

PR-CV 381 ALTO DE ALCOLA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Cofrentes

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
10,30 km
Horari teòric:
03:40:00
Desnivell de pujada:
565 m
Desnivell de baixada:
420 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-2010
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0745-3; 0745-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Muela de Cortes y El Caroche (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Muela de Cortes y el Caroche (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Cofrentes - Plaza y cuartel Guardia Civil - Ctra. N-330 a Ayora - Centro información CNC - puente sibre el Xúquer - Cº Margen derecha - variante a Cueva Negra - Cº margen derecha Xuquer - Fuente de la Butaya, Cº central Eléctrica de embarcaderos - Central Eléctrica - Cº subida a para El Foscar - Puntal de Sácaras - union enlace a Alcola - Rambla sácaras - Sácaras - Unión con GR 7 cerca de la Fuente de Sácaras o de las Huertecillas

Descripció:
El sender comença en la Plaça d'Espanya, enfront de l'Oficina de Turisme cap a la Ctra. N-330 direcció Aiora, a l'eixida de la població es pren a l'esq. un camí asfaltat que ens condueix al pont sobre el Xúquer, el travessem i se segueix un camí de terra, paral•lel al Riu, fins a eixir a un altre asfaltat que ho creuem en el paratge de la Butaya.
Prenent la pista al capdavant ens elevem i en el pròxim encreuament, es pren la pista de l'Esq. deixant la de la dreta que és la Variant 1 que es descriu apart.
Seguint la pista de l'esquerra anirem paral•lels al camí a la Central Elèctrica d'Embarcaderos la qual passem a certa altura, fins a un encreuament amb la pista de ciment que ve de la Central. Seguim recte i la pista comença a serpentejar per a guanyar altura, amb espectaculars vistes dels Canons dels embassaments passant per la Font de la Teja. Quan albirem la impressionant vall de Sácaras en el més alt de la pista, per la dreta apareix en un tallafoc la Variant 1.
Seguim per la pista en direcció a Sácaras, poc més endavant creuem el Barranc de Sácaras i ascendim per a trobar-nos amb el sender GR 7 que ve des del Puntal de Sácaras.
Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents