Valora la ruta

GR 7 E42 CORTES DE PALLÁS - COLLADO CAROCHE

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender. Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Etapa entre Cortes de Pallás i el coll del Caroche que en el seu tram inicial recorre els espectaculars cingles de la mola de Cortes al costat del riu Xúquer. Posteriorment transita per la bella vall de Sácaras per a finalitzar en el coll de l'emblemàtic cim del Caroche.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
31,00 km
Horari teòric:
09:25:00
Desnivell de pujada:
1.030 m
Desnivell de baixada:
440 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
febrer de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0745-4; 0768-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Muela de Cortes i el Caroche (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Muela de Cortes y el Caroche (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Cortes de Pallás – Senda cinto de Sácaras – Puntal de Sácaras – Font de Sácaras – Assegador de Abajo (ctra. de Jarafuel) – Coll Bayart – Coll Caroche

Descripció:

Eixim des del centre cultural del safareig de Cortes de Pallás per la carretera del Queixal per a creuar als pocs metres un pontet a la dreta que ens introduïx pels carrers de la població. De seguida eixim del poble per a prendre el camí del calvari que ens deixa de nou en la carretera de la Mola. Després de quasi 2 km deixem l'asfalt per a agafar una senda que ix a la dreta. Eixim a un camí al costat d'uns camps d'oliveres, però de seguida torna la senda que ens porta pels tallats de la mola de Cortes a mig vessant i pròxims al riu Xúquer, amb el castell de Chirel enfront de nosaltres. Després de recórrer este tram arribem al puntal de Sácaras.

La ruta canvia la seua direcció cap al Sud i la senda es convertix en pista. Recorrem ara la vall que separa la Mola de Cortes i la serra d'Alcola fins a arribar a la font de Sácaras. Continuem per la pista recorrent l'assegador de Abajo arribem a la carretera que connecta les localitats de Jarafuel, Teresa de Cofrentes i Cortes de Pallás. Seguim fins al coll de Bayart. Des d'ací continuarem ascendint fins a aconseguir el final de l'etapa en el coll del Caroche molt prop del cim d'aquesta emblemàtica muntanya.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents