Valora la ruta

GR 7 E43 COLL CAROCHE - CASES DE BENALI

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender. Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Etapa entre l'emblemàtic pic Caroche i les cases de Benali, pertanyents a Enguera, recorrent els paisatges de moles en la zona més despoblada de la província de València.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
26,50 km
Horari teòric:
08:15:00
Desnivell de pujada:
680 m
Desnivell de baixada:
970 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
febrer de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0768-2; 0768-4; 0769-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Muela de Cortes i el Caroche (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Muela de Cortes y el Caroche (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Coll Caroche – Rambla de la Molinera – Cases de l’Alambín – Riu Grande – Cases de Benali

Descripció:

Iniciem l'etapa en el coll del Caroche baixant en direcció Oest per l'assegador de la Casa del Olmo. Pujarem per l'esquerra, per les llomes del peculiar pic Celemín amb la seua característica forma de mola. Creuem la rambla Argongeña i seguim per la pista fins a una drecera per senda que ens deixa de nou en la pista per la qual continuem baixant fins a arribar a la rambla de la Molinera. Esta rambla cap avall passa a convertir-se en el riu Fraile a partir del seu naixement, però nosaltres continuem caminant pel barranc de la Cueva Horadada.

Ara tenim una important pujada fins a la mola de Bicorp que recorrerem fins al mirador de l'Alambín des d'on gaudirem d'unes fantàstiques vistes cap a les serres del sud. A partir d'ací comença una altra bona baixada fins a arribar al riu Grande que creuarem per a aconseguir després d'una pujada la carretera que ens seguirem a l'esquerra i en pocs metres ens conduirà a les cases de Benali.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents