Valora la ruta

GR 7 E44 CASAS DE BENALI - VALLADA

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender. Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Aquesta etapa ix de les cases de Benali, pertanyents a Enguera, per a recórrer el Paratge natural municipal dels barrancs de Carrasca-Gatillo i pujar al cim del Tintorero des d'on s'inicia el descens cap a Vallada recorrent l'espectacular barranc de la Hoz.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
28,20 km
Horari teòric:
08:20:00
Desnivell de pujada:
465 m
Desnivell de baixada:
900 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
març de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0769-3; 0794-1; 0794-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Barranc la Hoz (Paratge Natural Municipal)
  • Barrancs Carrasca - Gatillo (Paratge Natural Municipal)
  • Serra d'Enguera (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Serra d'Enguera (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Cases de Benali – El Pasadizo – Barranc de la Carrasca – Casa de la Burrera – Barranc de la Umbría – Casa del Pupo – Casa del Calderón – Caseta del Guarda (refugi obert) – Barranc de la Hoz – Riu Cànyoles - Vallada

Descripció:

Iniciem l'etapa a les cases de Benali per un camí entre oliveres i al cap de poc eixim a la carretera d'Enguera que prendrem a la dreta per de seguida eixir per la pista de l'esquerra entrant en el paratge natural municipal dels Barrancs Carrasca-Gatillo. No tardem a deixar la pista per a prendre la senda de l'esquerra que ens portarà al barranc de la Carrasca. Passem per un estret corredor de roques conegut com “El Passadís” i poc després passarem per un gran abric en la capçalera del barranc.

Descendim al llit del barranc i l'abandonem per l'esquerra. La senda ascendix aèria pel vessant de la solana i en acabant ens desviem per la dreta per a baixar cap a la carretera CV-584.

No toquem l'asfalt perquè agafem un camí a la dreta que ens portarà a una pista per la qual arribarem a la Casa de la Burrera. Agafem la pista que ix a la dreta que creua de nou el barranc de la Carrasca i després de prendre un camí que atalla la pista agafem la senda que baixa al barranc de las Higuerazas primer i al de la Umbría després i puja a la Casa del Pupo i al cim del Tintorero, punt més alt de l'etapa.

Travessem la carretera CV-590 continuant per un camí que passa per la casa del Calderón i arriba a la pista del tallafoc dels Valladinos. Seguim esta pista per la dreta quasi 3 km fins a arribar a la pista que baixa al barranc de la Hoz, declarat paratge natural municipal. Una vegada en el fons del profund barranc caminarem aigües avall pel seu llit un poc més de 9 km fins a arribar l'antiga venda de Boquella. Creuem ara els ponts ferroviaris i de l'autovia A-35 i arribem a una pista asfaltada on ens unim al GR 239 'Camí de Santiago de Llevant'. Seguim l'asfalt cap a l'esquerra que transcorre pròxim al riu Cànyoles fins a entrar a Vallada.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents