Valora la ruta

SL-CV 7 BARRANCO LA CARRASCA

Entitat promotora: ADENE / Ayuntamiento de Enguera

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Curt però intens recorregut pel barranc de la Carrasca, primer pel seu interior en la part alta del mateix i després aprofitant les sendes de la part alta per l'ombria i la solana per a tornar a l'inici acompanyats pel GR 7.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
3,90 km
Horari teòric:
01:15:00
Desnivell de pujada:
130 m
Desnivell de baixada:
130 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
05-10-2003
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0794-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Barrancs Carrasca-Gatillo (Paratge Natural Municipal)
  • Sierra de Martés - Muela de Cortes (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

CV-5840 (Enguera -Benali) - El Pasadizo - Barranco de la Carrasca - Solana de la Gurañonera - Enlace GR 7 - Casa Pepe - El Cuarto - CV-5840

Descripció:

Des de la CV-5840 ens endinsem juntament amb el GR 7 per bosc baix i pinedes fins al desviament del barranc de la Carrasca. El GR, pel qual tornarem, es dirigeix cap a la casa Guaranyonera. Baixem per senda fins al pas del Passadís, un estret corredor entre roques que ens condueix a la part alta de l'abric del barranc. Seguim per a buscar la baixada i recórrer l'abric i continuar pel llit en la zona coneguda com “els Tolls” per a enllaçar amb una de les graderies fins a la solana de la Guaranyonera. Des d'ací seguim per la senda per a enllaçar de nou amb el GR 7, prop de l'Abric del Mut i de la Casa de la Guaranyonera.  Seguim les dues senderes per la dreta per a pujar a la casa de Pepe Rafael i des d'allí continuem de nou a la dreta fins a la Casa Palop. Prenem el camí una altra vegada a la dreta, i sense abandonar-lo ens conduirà vorejant camps de cultiu fins a l'inici de la Sendera. 

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.