Valora la ruta

PR-CV 387 CAMÍ DEL ROURE DE LES BERRUGUES

Entitat promotora: Ayuntamiento de Ares del Maestrat

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
10,70 km
Horari teòric:
03:10:00
Desnivell de pujada:
155 m
Desnivell de baixada:
360 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-10-2009
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0570-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Alt Maestrat (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • L'Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallivana (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Plaça de la Bassa - Font dels Regatxols - La Masada - Abandonament assegador. Baixada - Arribada Barranc dels Prats - Roure de les Berrugues - Pista Terra – Abeurador – Enllaç GR 7

Descripció:
Eixim de la Plaça Major i ens dirigim a la Plaça continua de la Bassa. Allí esta situat el cartell inicial i la primera senyal de direcció.
Prenem el cami formigat anomentat “dels Regatxols”. En aquest tram inicial el recorregut coinicideix amb el GR7.
Als 1407 m de recorregut ens trobem amb la Font de Regatxols. Alli trobem una àrea de descans, uns llavadors i un refugi. Des d'aquest punt també podem accedir a la Nevera d'Ares.

Continuem uns 180 m per la pista formigonada. Ens desviem per un camí de terra que ix a la dreta. Ens desviem en aquest punt del GR-7. Uns 60 m després ix un sender a la dreta. El prenem. Aquest sender es conegut com el “Camí dels Catinencs” perqué coincideix amb el trajecte que cada primer cap de setmana de maig realitza aquesta coneguda perigrinació.
Creuem una portera.
Apleguem a un xicotet barranc (2340 m de recorregut). Prenem direcció a la Masada. Creuem un altre barranc uns 2800 m despres. Arribem a una via peqüaria clarament definida. Es deixa veure algum tram del camí empedrat. Cal guardar especialment silenci perquè a l'esquerra observem les tanques d'una coneguda ramaderia de bous braus.
Creuem diverses porteres.
Aproximadament als 5000 m de recorregut, trobem un pinar. En acabar-se girem a l'esquerra i deixem la via peqüaria. Creuem una portera i comencem a baixar amb una pendent molt pronunciada. El pinar queda a l'esquerra durant tota la baixada.
Als 6100 m la baixada deixa de ser tant pronunciada. Estem en l'indret conegut com a Barranc dels Prats. Girem a l'esquerra, paral·lels al barranc del mateix nom, el qual pràcticament seguim fins arribar al final del sender.
Als 6700 m arribem al Roure de les Berrugues. Trobem un cartell informatiu al respecte.
Als 7000 m ens trobem amb un encreuament de camins, continuem paral·lels al barranc. Metres despres trobem un cami ample de terra, el qual el seguim. Progressivament aquest camí ens va convertint amb una pista.
Cap als 9000 m ens trobem una font vora camí amb un abeurador per al ramat.
Aproximadament als 9700 m ens trobem amb el final del sender, tot coincidim amb el GR-7 en el tram Ares – Morella.
En aquest punt podem anar fins Morella o tornar novament a Ares pel GR-7.
Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents