Valora la ruta

SL-CV 45 CAMÍ DELS MOLINS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Ares del Maestrat

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Antic camí de ferradura que recorre el singular sistema hidràulic que es conserva en el Barranc dels Molins, format per 5 molins fariners del segle XVIII connectats entre si per a aprofitar la caiguda de l'aigua i declarats Bé d'Interés Cultural (BIC) amb categoria d'Espai Etnològic.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
5,70 km
Horari teòric:
02:05:00
Desnivell de pujada:
315 m
Desnivell de baixada:
315 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-12-2004
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0570-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • L'Alt Maestrat (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • L'Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallibana (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Ares del Maestrat - Bassot Nou - Molí de la Roca - Molinet - Molí de Dalt - Molí de la Bassa Rodona - Molí del Sol de la Costa - Enlace SL-CV 171 - Ares del Maestrat

Descripció:

Des de la Plaça Major eixim de la localitat travessant l'antiga Llotja per l'arc que dona accés a la Plaça de l´Esglesia. Seguim pel carrer del Forn travessant Els Portalets, i el carrer de les Roques per a prendre el Camí dels Molins que seguirem a l'esquerra fins al Bassot Nou, on podem acostar-nos a veure el Salt. Continuem descendint fins al molí de la Roca (any 1774) amb el seu impressionant poal (cup). Seguim cap al Molinet i després passem per davant del molí de la Casa o de Dalt amb la seua bassa triangular. Continuem descendint per la senda paral·lela al barranc fins al molí de la Bassa Rodona (1760). Aigües més a baix trobem l'últim molí, el molí del Sol de la Costa (1798) amb el seu monumental aqüeducte. Ja per camí, seguim uns 700 m per a deixar-ho a la dreta per una senda, que de pujada, ens condueix de nou a Ares juntament amb l'SL-CV 171 “Ares-Montalbana”

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents