Valora la ruta

SL-CV 46 CAMÍ DE LA MOLA D´ARES

Entitat promotora: Ayuntamiento de Ares del Maestrat

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Senda circular que ens donarà a conéixer un dels llocs més emblemàtics de l'interior de Castelló, la Mola d'Ares, altiplà generat per processos d'erosió diferencial i vorejat per grans penya-segats de fort desnivell. La Mola és el punt més alt del terme d'Ares. Lloc privilegiat per a gaudir de les millors vistes panoràmiques de les valls i muntanyes dels Ports i l'Alt Maestrat. Va ser declarat Paratge Natural Municipal pels seus valors ecològics, paisatgístics, científics i recreatius.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
5,00 km
Horari teòric:
01:35:00
Desnivell de pujada:
160 m
Desnivell de baixada:
160 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
02-05-2008
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0570-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • L'Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallibana (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Mola d´Ares (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Plaça Major - Plaça de la Bassa- (enlace GR 7) - Camí de la Mola. - Molló dels Soldats. - Nevera dels Regatxols

Descripció:

Partirem de la Plaça Major, vagarejarem fins al camí de la Mola, continuarem ascendint fins a arribar a la planícia de la Mola, vorejarem les vores fins a arribar al punt més alt al costat de les antenes de repetidors, anomenat El Molló dels Oldats.

Continuarem vorejant La Mola passant per unes restes de trinxeres de la Guerra Civil, creuarem el Camí del Mas del Peiró seguint recte fins a arribar a l'altura de la Nevera dels Regatxols. Tornarem a pujar a la planícia per a continuar vorejant-la fins a arribar a tancar l'itinerari tornant a vagarejar fins a la Plaça Major.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents