Valora la ruta

PR-CV 390 RUTA PER LES PENYES ALBES

Entitat promotora: Ajuntament de Montitxelvo

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Ruta que ens permetrà conéixer el Paratge Natural Municipal dels Penyes Albes, un recés de naturalesa ben conservada amb alt valor botànic i paisatgístic entre els termes de Montitxelvo i Terrateig.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
9,10 km
Horari teòric:
02:55:00
Desnivell de pujada:
415 m
Desnivell de baixada:
415 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-03-2011
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0795-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Penyes Albes (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

Lavadero Municipal - Área Recreativa Pla de les Fontetes - Refugio Forestal La Planissa - Font del Molí

Descripció:

Iniciem la ruta en la població de Terrateig; des del carrer la Font, ascendim cap a la serra per pista forestal del Plà de Fontetes, passant pel safareig municipal, aquest tram de la ruta discorre en part per pistes forestals de terra i part per senderes recuperades que s'utilitzaven per a accedir a diversos camps de labor i els corrals existents en aquest tram de la ruta.
Una vegada a la part alta de la serra, la ruta enllaça amb la pista forestal del pla de fontetes, i arribem a l'àrea recreativa del Pla de les Fontetes.
L'itinerari continua per la pista forestal de les Revoltes, ja en terme municipal de Montixelvo fins al refugi forestal de la Planissa sense salvar grans desnivells. 
Seguint per la pista forestal s'arriba a un punt en el qual el traçat contínua per un vell camí fins a la Font del Molí on existeix una àrea recreativa i enllaça amb la senda SL-CV 84.
Des de l'àrea recreativa fins a Terrateig la ruta discorre pel camí de la Font de Micrient, pista de terra que ens porta al punt on comencem la ruta.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents