Valora la ruta

PR-CV 395 FONT DE L'OMBRIA

Entitat promotora: Club de Muntanya de Benassal

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
15,30 km
Horari teòric:
04:25:00
Desnivell de pujada:
640 m
Desnivell de baixada:
640 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-03-2011
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0593-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Ermita de Sant Cristóbal - Font d'en Segures - Font de l'Ombría - Mas de Foes de Dalt - Mas del Algar

Descripció:
El sender comença als afores de Benassal, al sud del casc urbà, en l'inici de l'ascens de la carretera cap a Culla, just al Poliesportiu municipal.
En el punt d'inici trobem el panell informatiu just a un senyal de continuïtat del sender “El camí”. Tots dos senders aniran coincidint al llarg del recorregut. Uns metres més endavant veurem un pal de direcció, que marca l'eixida del casc urbà.
A partir d'aquest punt el sender comença a pujar discorrent just a camps de cultiu de secà, en els quals trobem interessant construccions de pedra en sec, mentre gaudim d'unes magnífiques vistes sobre la vall, en el paratge conegut com Les Serrades.
Després de quasi un quilòmetre de recorregut el sender es creua novament amb la carretera de Culla, just en aquest punt, si ens desviem uns 500 metres a l'oest podrem gaudir del singular Paratge Natural Municipal “El Rivet”. El sender continua cap al sud en sentit ascendent, en uns 100 metres abandonem el camí per a prendre una xicoteta senda, ben senyalitzada amb un pal de seguiment.
En breu, des del sender albirem sobre el pujol l'Ermita de Sant Cristòfol, que ja no perdem de vista fins a arribar. Est és el punt més elevat (1.100 msnm) del sender en el qual paga la pena detenir-se a contemplar amb calma les magnífiques vistes que es dominen des d'aquest enclavament.
A partir d'aquest punt baixem per una senda en direcció nord. Aquesta senda és coneguda pels veïns de Benassal com “El camí dels pendons”, ja que és el camí pel qual antigament pujaven els de el poble en romiatge a l'ermita de Sant Cristòfol. Per aquesta senda arribem a la pedania de Font d’en Segures, i a la font del mateix nom, coneguda per les seues propietats mineromedicinals.
Travessem la pedania, just al nou balneari de Benassal i eixim pel nord. El sender en aquest punt pren la direcció est discorrent per pista fins a arribar al Mas del Rualda, que deixem a l'esquerra per a encaminar-nos cap a una estreta senda que en sentit ascendent ens portarà fins a l'assegador.
Aquest tram discorre per una zona de muntanya baixa amb presència d'algunes alzines i savines. Passat un serral la sendera, que en aquest tram no està molt definit, discorre entre dos murs de pedra seca i comença a descendir. Des d'aquest, les visuals s'obren cap al sud i ens ofereix unes vistes espectaculars del barranc del Mas de la Cova.
Seguim l'assegador al llarg de, aproximadament, un quilòmetre per a després agafar un desviament a l'esquerra que ens portarà fins a la Font de l’Ombria, l'aigua de la qual és molt apreciada pels veïns de Benassal. Des d'ací agafem una pista que ens portarà per la zona denominada Pla de Foes que discorre entre camps de cultiu d'avellaners, ametlers…
Continuem per la pista fins a acostar-nos al Mas de Foes de Dalt, un xicotet grup de cases que manté tot el sabor de les antigues masies. Seguim la pista en direcció nord fins que aconseguim un barranc, moment en el qual girarem a esquerra, en direcció oest per a seguir per una pista que ens avançarà en el barranc de la Vita, en el qual trobem un alzinar amb exemplars de gran port. Aquesta pista no l'abandonarem fins a quasi arribar de nou a Benassal, on tenim una altra pista que ix a la dreta en direcció aquest, fins a arribar al Mas de l’Algar, construïda per àrabs en el segle XI segons consta en una làpida situada sobre l'arc d'accés a la mateixa.
Abandonarem el Mas de l’Algar per una senda en direcció oest, que ens porta fins a Benassal travessant una xicoteta barranquera abans d'arribar a l'encreuament amb un altre de les senderes homologades del poble, el SL-CV 102 “Font de la Fresca”.
A partir d'ací continuem per una pista fins a arribar a la CV – 166, que ens portarà a l'entrada de Benassal i d'ací, arribem novament a l'inici del sender.
Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents