Valora la ruta

PR-CV 423 PARATGE RAMBLA SELLUMBRES

Entitat promotora: Ayuntamiento de Castellfort

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
18,60 km
Horari teòric:
05:35:00
Desnivell de pujada:
375 m
Desnivell de baixada:
590 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-06-2012
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0544-4; 0569-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • L'Alt Maestrat (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • L'Alt Maestrat, Tinença de Benifassà, Turmell i Vallibana (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Rambla de Celumbres (Paratge Natural Municipal)
Punts directrius:

PR-CV 332 (Assabador Mas d'Ibanyes), Peiró de Sant Pere, Mas d'Adell, Urbano, Mirador Roca Roja, pista mas de Clara, PR-CV 408, roca del Corb, Barranco Rambletes (PR-CV 332)

Descripció:

S'inicia la sendera des del PR-CV 332 que uneix les poblacions de Portell i Castellfort. Al punt d'inici s'accedeix des de Castellfort després de recórrer un poc més d'1 Km pel PR-CV 309 i 1.000m pel PR-CV 332. En un encreuament de vies pecuàries s'inicia el recorregut en descens cap al Peiró de Sant Pere, que deixa a l'esquerra als 600 m. Arriba a una pista que recorre cap al NO fins a arribar a la primera variant just després del Mas d’Adell. Continuant per pista s'arriba a l'enclavament de “L'Urbà”, on està situat el panell de la sendera. Encara que a primera vista sembla un tant estrany trobar ací el panell, el fa imprescindible per ser un important encreuament de pistes i senderes. A 250 m es troba la segona variant que deixa a l'esquerra. Ascendeix a l'alt de la serra amb vistes espectaculars fins que als 6.600 m un pal indica l'impressionant mirador que, situat sobre la Roca Marró, ofereix una immillorable vista de la Roca Roja i del Barranc de la Barcella. La sendera continua fins a la fi de la pista on descendeix per un tallafocs fins a la pista del Mas de Clara. En aquest punt, un pal indicatiu assenyala la continuïtat de la sendera però ofereix la informació de proximitat de la CV-124. En aquest punt la sendera gira clarament cap al SO fins a trobar-se en el llit de la rambla amb el PR-CV 408. Comparteix amb aquesta sendera aquest tram del recorregut. Des del peu de la Roca Marró es contempla la magnitud d'aquesta així com la proximitat de la Roca Roja. La sendera remunta la rambla fins a la fi de la pista i al poc passa als peus de la Roca del Corb. Es dona la curiositat que la Roca Marró pertany a Cinctorres, la Roja a Portell i la del Corb a Castellfort. Als 900 m es troba amb l'SL-CV 134 procedent de Portell i a altres 1.200 m deixa la companyia del PR-CV 408 que es dirigeix cap a Portell. Al poc es troba amb la variant 2 que procedent de la zona de “L'Urbà”, arriba el lloc conegut com “Volta de la Rambla”. Als 400 m deixa el llit principal pel del barranc de les Rambletes que ve per l'esquerra i que ja no abandonarà fins al final del recorregut. Així, en 600 m arriba a la pista procedent de “L'Urbà” i que segueix cap al S creuant diverses vegades el barranc de les Rambletes. Finalment, arriba al PR-CV 332 provinent de Portell, punt final d'aquesta sendera. Des d'aquest punt i ja pel PR-CV 332 s'arriba a la variant 1 als 1.900 m i al principi de la sendera que descrivim als 3.560 m.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents