Valora la ruta

PR-CV 466 CAMÍ DEL RIU GORGOS

Entitat promotora: Ajuntament de Gata de Gorgos i Ajuntament de Llíber

Estat de l'homologació: En vigor

0 valoracions

Sender que segueix el camí que comunicava Llíber amb Gata i també la Vall de Pop amb Xàbia i Dénia. Era l'eixida natural per a l'exportació de part de la pansa que es produïa en les terres que flanquegen el camí i que en gran part transcorre al costat del riu Gorgos.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
9,60 km
Horari teòric:
02:55:00
Desnivell de pujada:
290 m
Desnivell de baixada:
175 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
09-07-2022
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
822-2 y 822-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Riu Gorgos (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Gata de Gorgos - Camí de les Panses - Ctra. CV-748 - Enllaç PR-CV 466.1 - Enllaç PR-CV 53.5 - Llíber

Descripció:

El sender l'iniciem a Gata de Gorgos, en el passeig al costat de la rambla del riu, cap a l'Oest, sender fàcil de seguir ja que ens portarà en la major part del seu recorregut al costat del llit o creuant-lo.

Una vegada passat el viaducte de la E-15 a uns 300m arribarem a la CV-748 i remuntarem cap al Pla del Gorgos, per a tornar a caminar al costat del riu, entrant en la delimitació del LIC del Riu Gorgos.

Una vegada que entrem en l'acabe municipal de Lliber i seguint el llit observarem els bancals i els vessants de la muntanya en el costat de la solana amb la construcció característica de la pedra seca. En aquest tram podrem veure una Garrofera centenària.

Arribats a l'encreuament, al peu del Tossal del Castellá, prendrem la pista de la dreta, seguint el nostre camí, amb la Muntanyeta a la nostra esquerra. Passat el desviament amb el PR-CV 53.5 iniciarem un lleuger ascens que ens portarà fins al final de sender en la Plaça Sant Cosme i Damià.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Observacions:

Variants i derivacions

Senders coincidents