Valora la ruta

PR-CV 48 CAMI DEL FORT

Entitat promotora: Ayuntamiento de Callosa d'en Sarrià

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Ruta lineal que parteix dels Fonts de l'Algar, lloc de visita recomanada i que ascendeix pel vessant oest de la imponent Serra Bèrnia fins al no menys espectacular Fort de Bèrnia de construcció renaixentista.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
5,60 km
Horari teòric:
02:10:00
Desnivell de pujada:
655 m
Desnivell de baixada:
Sense determinar
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
04-02-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0848-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Muntanyes de la Marina (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Serra de Bèrnia i Ferrer (Paisatge protegit)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Cami de Segarra. Callosa d'en Sarria - La Segarreta - Raco de Guixa - Bancal Roig - Pla de Fort (enlace PR-CV 7) - Pla de Fort

Descripció:

La senda comença en la zona d'acampada dels Fonts de l'Algar, on està situat el panell informatiu. Eixim del recinte i caminem per la pista asfaltada cap a la dreta, prompte arribem a una bifurcació que hem de seguir per l'esquerra de manera ascendent per pista asfaltada. Una vegada passem els hivernacles girem a la dreta. Continuem per la pista de terra fins a arribar a l'inici de senda a l'esquerra en ascens encarant ja el vessant de la serra amb el pendent més pronunciat del recorregut. Més endavant aconseguim la Cova del Bardalet, que està en una corba a l'esquerra i en un punt en el qual començarem a planejar de nou. Seguim la senda evident i el recorregut ens dona un respir en tractar-se d'un tram bastant pla. Aquest tram passa a ser pista i prompte arribem al Corral del Bancal Roig. Caminem en pla fins que després d'una corba a la dreta en un tàlveg arribem a un clar en el qual la pista comença a descendir, ací girem a l'esquerra per una senda ascendent que de manera inequívoca ens conduirà fins a l'enllaç amb el PR-CV 7. Girem a la dreta pel PR-CV 7 fins a aconseguir el Fort de Bèrnia.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents