Valora la ruta

PR-CV 52 SERRA DE LA SOLANA

Entitat promotora: Grup de Muntanya Beneixama

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

16 valoracions

El recorregut transita per la part més important de la serra de la Solana al nord del municipi de Beneixama i s'endinsa per barrancs i bosc mediterrani castigat pel foc, visitant fonts, masies, corrals i edificacions antigues de gran valor patrimonial.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
19,40 km
Horari teòric:
06:15:00
Desnivell de pujada:
680 m
Desnivell de baixada:
680 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
18-03-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
gener de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0820-1; 0820-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Barranc del Toll (Microreserva de flora)
  • Els Alforins (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Els Alforins (ZEC - Zona de Especial Conservació)
Punts directrius:

Beneixama – Alt de la Rabosa – Colladet de Llopis – Caseta de Castelló – Alberg de Rita – Lloma del Puntal – Corral de Lluna - Beneixama

Descripció:

Iniciem el recorregut des de la població de Beneixama, en concret des de la plaça el Mesón. Els primers metres els farem per dins de la població dirigint-nos cap al nord, a buscar la CV-81, la qual creuarem.

Entre cultius de secà remuntem el barranc de les Mules per a dirigir-nos cap al Cabecet de Maigmó. Continuem l'ascens per senda ben delimitada, transitarem el Blanquinal, el qual ens portara fins a l'alt de la Rabosa, punt de major altitud de la nostra activitat.

Després d'un merescut descans, ens dirigirem cap al colladet de Llopis, i després en descens pel barranc del Toll Vell ens dirigirem cap a la caseta de Castelló. Per la rambla de Banyeres i el barranc del Xarco Blanc ens acostarem fins a l’alberg de Rita i la Replana.

Des d'ací ens dirigirem cap a la Lloma del Puntal i ja comencem el descens per una senda pedregosa cap al corral de Lluna. Comencem el retorn pel camí del Forseguers, envoltats de cultius de secà per a creuar la CV-81 i entrar al poble.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents