Valora la ruta

SL-CV 324 SENDA DE LA LLOMA DE LES CABRES

Entitat promotora: Ayuntamiento de Beneixama

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
4,90 km
Horari teòric:
01:40:00
Desnivell de pujada:
345 m
Desnivell de baixada:
60 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-04-2007
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0820-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Els Alforins (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Alberg de la Talaeta - Àrea recreativa Sant Isidre - Racó de la Atalaia - Lloma de les Cabres - Alt de l'Atochar - Pista en el Carrascales - Alt del carrascales - Observatori

Descripció:

Des de la població de Beneixama es pren la Carretera CV-657 a Fontanars dels Alforins, i a uns 2 Km. es troba l'Àrea recreativa i Alberg de la Talaeta, és en aquest punt on dona principi aquesta sendera, prendrem a la Dta. al costat d'un punt geodèsic i anem vorejant l'alt on es troba l'Ermita de Sant Isidre, amb belles vistes a tota la Vall. Passem al costat de les Cases de la Talaeta on hi ha un parc infantil, seguint a l'Esq. pel Camí del Romeral, Caseta del Moliner, corral dels Payá, accedint a un camí recentment asfaltat que en continu ascens s'acaba en unes obres sobre les quals s'està construint un depòsit d'aigua. Una mica més amunt el camí gira a l'Esq. pel vessant de la muntanya unes desenes de metres, prop d'una caseta de camp s'inicia la pujada, a la dta. per una senda recuperada que en continu ascens per la LLoma dels Cabres, ens col·locarà en l'Alt del Carrascalet.
La Senda acaba al costat d'unes menjadores i abeuradors cinegètics, on es converteix en camí, desembocant als pocs metres en la pista principal en l'Alt del Carrascales, on prendrem a la dta. En el següent camí que ens ix a la dta. a pocs metres, deixarem la pista per a seguir-lo, poc més endavant en un clar i buidat eixample es troba un faristol, on possiblement es construirà un Observatori Astronòmic. Sent aquest punt el final del recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents