Valora la ruta

PR-CV 59 SIERRA DE ORIHUELA

Entitat promotora: Club Amigos de la Sierra i Grupo Oriolano de Montañismo

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Senda que recorre íntegrament la Serra d'Orihuela, una alineació muntanyenca entre les províncies d'Alacant i Múrcia i d'alt valor ecològic i mediambiental que ho converteix en un lloc privilegiat per a la pràctica del senderisme.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
17,00 km
Horari teòric:
06:15:00
Desnivell de pujada:
955 m
Desnivell de baixada:
990 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
27-01-2001
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0913-2; 0914-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Rincón de Bonanza (Microreserva de flora)
  • Serres del Sud d'Alacant (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Sierra de Orihuela (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Ermita de la Salud - Cruz de la Muela - Los Agujeros - Peña de Orihuela - Collado del Puerto - Raiguero de Levante

Descripció:

Des de l'Ermita de la Salut de Redován creuem la localitat pel barri de la Creu per a eixir pel camí de Fortuna. Creuem la N-340 i la CV-930 per a remuntar pel barranc de Muladar fins a la senda de 'Cruz de la Muela', que seguim per l'esquerra fins a la base del cim (463 msnm). Seguim la senda. Deixem l'enllaç de les variants PR-CV 59.1 i PR-CV 59.7 en la zona coneguda com els Forats, pas que ens obligarà a utilitzar les mans en alguna ocasió. La senda segueix per la solana. Després de caminar una bona estona per la Solana del Vedat arribem a un encreuament al costat d'un serral, on trobem l'enllaç amb el PR-CV 59.2 a l'altura del barranc de Senda. Nosaltres continuarem sense abandonar la senda principal. Abans d'arribar al Cabezo Lodroño, en el Bancalico de Diego, deixem el PR-CV 59.3 que baixa a la Pineda de Bonança, i la pujada a la Penya d'Orihuela (634msnm) punt més alt de la serra (tram anada i tornada). Descendim cap al serral del Port, punt de trobada amb el PR-CV 59.5 cap a Raiguero de Ponent. Nosaltres seguim per l'esquerra descendint i a poc a poc, s'obri la rambla. Passem la casa dels Tomasos per a entrar en Raiguero de Llevant i arribar a la N-340 final del recorregut principal.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents