Valora la ruta

PR-CV 441 MIRADOR DE LA VEGA

Entitat promotora: Consorcio para el Desarrollo Económico de la Vega Baja

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

2 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Des de l'àrea recreativa de l'ermita de la Verge de la Salut travessarem els municipis de Redován, Callosa de Segura i Cox, enllaçant espais naturals que alberguen valors ambientals de gran singularitat.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
20,60 km
Horari teòric:
06:35:00
Desnivell de pujada:
685 m
Desnivell de baixada:
685 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés historicoartístic

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
octubre de 2023
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0913-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • La Pilarica-Sierra de Callosa (Paratge Natural Municipal)
  • La Sierra - Redován (Paratge Natural Municipal)
  • Serra de Callosa de Segura (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Serres del Sud d'Alacant (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Sierra de Callosa de Segura (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Santuari Ntra. Sra. de la Salud – Creu del Relojero – Mirador de la Vega – Àrea recreativa Cueva Ahumada – Museu del Cànem – Museu de la Semana Santa – Castell de Santa Bàrbara – Antiga pedrera de Cox – Cementeri de Redován - Santuari Ntra. Sra. de la Salud

Descripció:

El recorregut parteix de l'ermita de la Verge de la Salut de Redován vorejant la serra per les vagonetes i per a pujar entre el Mulagar i el Cabezo de la Higuera cap al Montesico Negro passant pel Bancalico de los Moros (Cruz del Relojero), direcció a l'ermita de la Creu en el racó de Redován on trobem un mirador.

Seguim fins a arribar a la cova Ahumada de Callosa de Segura i la seua àrea recreativa per a endinsar-nos per l'avinguda Ciutat-Jardí (camp municipal de futbol) fins al Salitre a Callosa cultural on es pot visitar el museu de la Setmana Santa i el museu del Cànem amb vistes de l'ermita de Sant Roc i el castell. D'ací, per l'horta típica de la Vega Baixa que ens uneix amb l'horta de Cox, per a vorejar el castell de Santa Bàrbara.

Continuem el recorregut per a endinsar-nos de nou en la serra per la cresta del Palacio i el coll del Serrano, fins a arribar a la piscina de Pepín. D'allí, passem pel barranc el Lobo, la cova del Perro, fins a la pedrera de San Isidro i seguim per la vall de Cox fins al barranc Tío Pastor, on unim amb el Marqués per a continuar direcció al barranc San Carlos.

Enllacem fins al depòsit d'aigua de Redován per davall de la cova de los Carneros fins al polígon industrial Sant Carles, voregem la serra fins a tornar a pujar per les Puntas i baixar cap a l'antiga pedrera per a endinsar-nos en l'horta i tornar per la carretera de la serra fins a pujar per los Mazones i el barranc Hondo i enllaçar amb el camí que ens portarà fins al punt de partida.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Observacions:

Senders coincidents