Valora la ruta

SL-CV 11 SENDA DE L'OMBRÍA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Aielo de Malferit

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
6,80 km
Horari teòric:
02:20:00
Desnivell de pujada:
285 m
Desnivell de baixada:
285 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-04-1998
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0794-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Aielo de Malferit - Portal del Carmen - Pont de Baix, río Clariano - Pont de l'Arcà - Mulló de les Mentires - Aielo de Malferit

Descripció:

Iniciem el recorregut en la Plaça Palau, on estan situats l'Ajuntament, una destil·leria que data del s. XIX i que té l'honor d'haver sigut proveïdora oficial de la corona real, i el Palau del Marqués de Malferit Descendim pel carrer Primícies o pel carrer Verge del Carmen en direcció al Portal del Carmen, antiga porta d'entrada a la població que data del s. XVI. Després de depassar el Portal torçarem a la dreta i immediatament arribarem al safareig, baixarem per l'empinada costa que ens portarà a l'Antiga Central Elèctrica, al costat de la qual hi ha un abeurador on ens podrem refrescar. Seguidament travessaríem el Pont de Baix (s. XVI), destruït per un temporal, que travessava el riu Clariano i girarem a la dreta vorejant el riu. Seguirem el camí que voreja el riu durant uns 5' minuts fins que arribem a una curta senda que ens pujarà fins al Pont de l'Arcà, (aqüeducte que transvasa l'aigua d'una part del riu a l'altra), des de dalt del mateix pont tenim una espectacular vista del riu i la seua flora. Creuarem el pont i continuarem per damunt de l'estret marge de la séquia fins a arribar a la zona de pas, el marge de la séquia no està en bones condicions, tendim que tindre molta cura, uns 100 m. més a baix. Després de passar per aquest accés, prosseguirem per un camí rural fins a arribar a una nova bifurcació, on creua el camí de l'Ombría. Seguim per l'esquerra, per un nou camí que ens portarà al pic de la Serra de l'Ombría, on s'inicia el tram de Senda. La sendera ascendeix fins a arribar al Mulló dels Mentires, des del qual tenim una bona panoràmica (la Cova Blanca i la Cova la Fos), així com les restes d'un poblat iber. Reprenem la marxa tornant de nou per la mateixa sendera que ens porta al camí de l'Ombría. Descendim per aquest camí fins al barranc de Joncar i Barceloneta, als afores del barri antic. Finalment accedim de nou a la població.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents