Valora la ruta

SL-CV 143 CULTURA DE L'AIGUA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Agost

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Itinerari que transcorre entre la via verda i les faldes de la serra del Maigmó, acostant-nos a diferents construccions i paratges relacionats amb l'aigua en terme d'Agost.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
5,50 km
Horari teòric:
01:45:00
Desnivell de pujada:
190 m
Desnivell de baixada:
190 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-01-2013
Data últim Control de Qualitat:
octubre de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0871-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra del Maigmó i Serra del Sit (Paisatge protegit)
Punts directrius:

Via Verda del Maigmó - Enllaç PR-CV 430 - Fi Enllaç PR-CV 430 - Encreuament de camins (Enllaç PR-CV 142) – Bifurcació al naixement de l’Estret- Enllaç PR-CV 142 - Presa naixement de l’Estret (Enllaç PR-CV 142) – Via Verda del Maigmó

Descripció:

El sender s'inicia en el km 15 de la via verda del Maigmó. Al principi enllaça amb el PR-CV 430 seguint per pista, creuem un túnel i continuem amb un embassament a la nostra esquerra, fins a prendre una pista a dretes, en el qual abandonem el PR-CV 430. Seguim en xicotet ascens que ens porta a un encreuament de camins, prenem el de la dreta, que enllaça amb el PR-CV 142, que seguim al mateix temps que l'SL-CV 143 per pista i en sentit ascendent, fins a arribar a un encreuament on deixarem el PR-CV 142. Prenem una estreta senda entre pinedes en sentit descendent, que desemboca en el paratge de la Presa del Naixement de l’Estret. Des d'ací continuem per pista fins a arribar de nou a l'encreuament de camins, per a prendre la pista que ens condueix a la presa de la Murtera i poc després de nou a la via verda on vàrem iniciar l'itinerari.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents