Valora la ruta

PR-CV 430 SENDERO GEOLOGICO

Entitat promotora: Ayuntamiento de Agost

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

1 valoració

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
16,00 km
Horari teòric:
05:15:00
Desnivell de pujada:
590 m
Desnivell de baixada:
590 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-01-2013
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Parque de la Concepción de Agost – Cementerio – Zona de Terrer dels Pobres – Vía Verde Maigmó – Merendero de la Vía Verde – Barranc Blanc – Nacimiento del Sabre – Parque de la Concepción de Agost

Descripció:

L'inici de la sender té lloc en un parc de la població d'Agost anomenat Parc Concepció. A l'eixida del parc es pren el passeig urbà a mà dreta que ascendeix contínuament. En cert punt del recorregut se segueixen les indicacions en direcció del Terrer dels Pobres. Transcorreguts 1000m des de l'inici, es pren en els voltants del Terrer una sender a mà dreta que circula per les llomes de la Beata cap al Nord.
Una vegada recorreguts 800m, un sender descendeix fins a les rodalies de la carretera per a arribar a un dels punts més importants del recorregut; el límit K-T. Es torna al punt elevat des del qual va començar el descens pel mateixa sender i es continua el recorregut segons el sentit que es venia portant. Després de descendir per un ample camí de terra, es travessen uns camps sense producció que enllacen amb camins tradicionals sempre en direcció cap al Nord.
Aquests camins ixen a la trobada de la Via Verda uns 3 km després del punt d'interès geològic del límit Cretàcic-Terciari. El recorregut per la Via Verda, en direcció oposada a la de la localitat, té diversos punts d'interès: Vegetació gypsicola amb jaciments de cristalls de guix del Keuper (a 1200m) entre uns altres.

El final del recorregut per la Via Verda es pren en el paeller situat just abans de l'aparició de l'últim túnel. Es tracta d'un sender que combina impressionants panoràmiques erosives amb denses pinedes i agrests barrancs, tot açò amb un marcat caràcter geològic. Tres colors acompanyen el sender: el verd vegetal, el roig argilenc i el blanc de les terres erosionades.
Un camí parteix del paellero endinsant-se en les pinedes de l'ombria de la Serra del Ventós. A escassos 150m s'ha de torçar a la dreta en l'encreuament de camins, començant el camí en direcció a la població d'Agost. El següent punt de referència, uns 350m mes endavant, és la Cova del Rabosí, una casa- cova actualment sense habitar. El camí s'estreny progressivament convertint-se en un bell sender retorçat des del qual pot gaudir-se del paisatge erosiu del Barranc Blanc amb multitud de corcaves de terra blanca.
Poden observar-se diversos elements geològics en la propera Serra del Maigmó. Apareixeran al pas vistes d'una didàctica discontinuïtat d'estrats i antics canals fluvials, restes de corrents d'aigua prehistòriques. Trobarem un nou encreuament de camins després d'haver recorregut 1700 m des de la Cova del Rabosí. En aquest punt la sender deixa de zigzaguejar per a convertir-se en un camí tradicional de ferm de terra.
El descens continuat i sense incidents per aquest camí, després del seu pas per una zona de maneig cinegètic, acaba en les aigües del Naixement del Sarbre en un bell colze verd del Barranc Blanc. El final del sender geològic té lloc mitjançant una recirculació del recorregut. Per a açò s'ha de travessar la carretera amb precaució. A l'altre costat un sender que passa entre un embassament i l'edifici d'un antic col•legi abandonat per a trobar-se amb una part del recorregut ja realitzat, en els voltants de la Canyada Blanca, 1000m després del naixement del Sarbre. Des d'aquest punt es torna al Parc Concepción pel mateix recorregut

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents