Valora la ruta

PR-CV 269 SENDER DEL VENTÓS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Agost

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender. Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Sender que partint de la localitat d'Agost ens condueix a la zona sud de la Serra del Ventós per a transitar per vies pecuàries i velles zones de cultiu en terrasses fins a arribar al seu cim des d'on podrem gaudir d'un vast i preciós panorama.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
6,60 km
Horari teòric:
02:55:00
Desnivell de pujada:
600 m
Desnivell de baixada:
15 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
3
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic

Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-04-2003
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
setembre de 2022
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0871-2

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Agost – Pont de l’Arc – Barranc Blanc (enlace PR-CV 269.1) – Serra del Ventós (enlace PR-CV 269.1) – Cim del Ventós

Descripció:

Des del Parc Lirainosaurus abandonem la població per l'Av. d’Alcoi (rumb N). Al costat del cementeri (enllaç PR-CV 430) prenem camí a dreta, per a arribar al barranc del Ventós que el creuem pel pont de l’Arc per a arribar al camí del Ventós (enllaç PR-CV 189).

Ja pel camí del Ventós (assagador de l’Abeurador del Sabre) en 500 metres l’abandonarem seguint la via pecuària a esquerra. A 250 metres, davant una bifurcació, seguirem pel ramal de l'esquerra en suau ascens.

Arribem a encreuament amb camí, inici de la variant, seguim per camí a esquerra en descens. Creuant el llit del barranc s'inicia senda uns metres a esquerra (rumb N), aquesta ens porta per la cresta del pujol entre antigues terrasses de cultiu a la capçalera de les rambles del barranc Blanc, el més occidental del Ventós. Ara haurem de seguir de front (rumb N) pel centre de la lloma, prompte desapareix la senda seguint per terreny pedregós i de fort pendent. Des del cordal, girant a la dreta (rumb E), ja per terreny més suau arribarem al cim del Ventós des d'on podrem gaudir d'un vast i preciós panorama.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Variants i derivacions

Senders coincidents