Valora la ruta

SL-CV 37 ERMITA DE SANTA QUITERIA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Almassora

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals. El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
1,10 km
Horari teòric:
00:20:00
Desnivell de pujada:
15 m
Desnivell de baixada:
15 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
1

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Ermita de Santa Quiteria
Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
15-06-2001
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Pinar Ermita Santa Quiteria - Llit riu Millars - Pont medieval - Assut d'Almassora - Camí vell de Santa Quiteria - Via Augusta - Ermita Santa Quiteria

Descripció:

L'itinerari és un recorregut circular, amb dos ramals d'anada i tornada per a visitar el pont medieval i l'Assut.

La sendera comença en la pineda d'enfront de l'ermita, a l'esquerra del camí d'accés al paratge des d'Almassora. Per les escales situades just davant de l'ermita, es baixa fins al pla d'inundació, al costat del llit del riu. Des d'ací tenim la possibilitat d'acostar-nos al pont medieval (per la dreta). Per l'esquerra, en el sentit de la marxa, el recorregut principal discorre pel pla, on es poden observar espècies pròpies de la vegetació de ribera (xops, canyes, joncs…) i d'unes altres també mediterrànies (garrofera, olivera, magraner, llimeres, xiprers, pi blanc…)

Al final del recorregut al costat del riu, la sendera puja per una pista fins a una pineda, ja fora del llit del riu.

Des d'ací es pot anar, per la dreta, fins a l'Assut d'Almassora i Castelló – important obra hidràulica del patrimoni historicoartístic comarcal – situat a poc metres, o bé per l'esquerra eixir al camí vell de Santa Quiteria, que seguirem fins a tornar al punt d'inici.

La Casa de les comportes que és des d'on es regula l'assut, pertany al Sindicat de Reg d'Almassora i Castelló. Existeix la possibilitat de contactar amb el guarda i que ens faça una visita guiada explicant-nos el funcionament de les diferents comportes.

Abans d'arribar al final de la ruta passarem al costat de la pineda en la qual es troba l'àrea recreativa.

Just enfront de l'Ermita, la sendera enllaça amb la nova senyalització de la Via Augusta que pel nord segueix cap a Borriol i fins a Traiguera, i pel Sud entra a Vila-real pel pont medieval i segueix fins a València.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents