Valora la ruta

SL-CV 53 LA HOZ - LOS PÉREZ

Entitat promotora: Ajuntament de Bejís

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut 'condicionat' en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Transitant per antigues sendes podrem gaudir de les vistes de Bejís i de la serra d'Espadà així com els pics de Santa Bàrbara i Penyagolosa. Les localitats de Torás, Caudiel i Las Ventas també tenen des d'ací magnífiques vistes. Travessem el mas de Los Pérez fins a la font i des d’ací al mas del Collao, antiga propietat dels monjos de Porta Coeli i per on discorre l'assagador del “Camí Romà de Llíria”.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
3,60 km
Horari teòric:
01:00:00
Desnivell de pujada:
185 m
Desnivell de baixada:
55 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
1

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
26-05-2023
Data últim Control de Qualitat:
abril de 2023
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0639-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Palància (ZEC - Zona de Especial Conservació)
  • Alt Palància (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Carretera de Arteas – Coll cerro El Cerrín – Mirador Serra d’Espadà – Mas de los Pérez – CV-235 - Mas del Collao

Descripció:

El sender comença en la carretera d'Arteas just abans del pont del barranc de la Hoz. Després d'un primer tram per una abandonada pista forestal prenem una evident senda a la dreta en direcció al faralló de roca del Turó el Serrín. En aquest tornem a trobar una altra pista forestal, just en una caseta de pedra derruïda. Aquesta pista no l'abandonarem fins a la masia dels Pérez, però abans hem de prendre un descans en el mirador que ens dona una excel·lent vista del cordell d'Espadà: Alt de Pina, Ràpita, Espadà i Batalla, travessem el mas passant per la seua font i eixint del llogaret pel safareig on comença la pista asfaltada que ens porta al mas del Collao on ja trobem la CV-235.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents