Valora la ruta

SL-CV 62 SENDA DE LAS ÁREAS RECREATIVAS

Entitat promotora: Ayuntamiento de Aras de los Olmos

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Itinerari de gran valor mediambiental que part del Corral del Barber recorrent diverses zones d'acampada i refugis entre barrancs i la proximitat del riu Túria. Es travessen els barrancs de Valdelagua i l'Aranya i l'àrea d'acampada de los Rubiales i Els Aurons, a més dels refugis dels Mangranos i la Cocinilla. En finalitzar, existeix la possibilitat d'acostar-se al Pont Gran sobre el riu Túria les seues impressionants vistes.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
10,00 km
Horari teòric:
02:45:00
Desnivell de pujada:
225 m
Desnivell de baixada:
560 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-09-2006
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
setembre de 2019
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0637-2; 0638-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Alt Túria i Serra del Negrete (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Alto Turia (Reserva de la Biosfera)
Informació meteorològica:
Punts directrius:

Corral del Barbero - Barranco de Valdelagua - Barranco de la Araña - Acampada Los Rubiales y Los Arces - Refugio Los Mangranos - Refugio La Cocinilla - Carretera CM-9221

Descripció:

La ruta s'inicia en el Corral del Barber i la intersecció amb el PR-CV 187 en suau descens i direcció NE per pista cap a el Barranc de Valdelagua. Passat aquest, ens endinsem en una bonica zona: el Sabinar, girant cap a l'oest per senda de ferradura per a arribar al Barranc de l'Aranya. En aquest punt, coincidim amb el PR-CV 307, on continuarem descendint per una séquia que ens porta al depòsit de captació, pròxim a la àrea d'acampada de Els Rubiales i Els Aurons. Les vistes en el mirador del riu Túria són excel·lents. Continuem avançant pel vessant esquerre seguint la pista fins a la font de el refugi dels Magranos on tornem a coincidir amb el PR-CV 307 en la Rinconada de Polo. Deixem el PR i continuem en la part de menys altitud del recorregut fins a el refugi de la Cocinilla. Aconseguit aquest punt queda arribar en lleu ascens fins a la carretera CM-9221 i acostar-nos (400 m) a veure l'espectacular Puente Grande sobre el riu Túria.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents