Valora la ruta

SL-CV 73 SENDA BARRANC DE XURRA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Teulada

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions
Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
1,90 km
Horari teòric:
00:25:00
Desnivell de pujada:
10 m
Desnivell de baixada:
75 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
1
Esforç necessari:
1

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
04-07-2006
Data Resolució Registre Públic:
20-02-2008
Data últim Control de Qualitat:
setembre de 2019
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Alicante/Alacant
Cartografia IGN MTN25:
0822-4

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Teulada - Creueta de l'Ave Maria - Camí del Pas - Camí de les Xurres - Barranc de la Xurra

Descripció:

El sender local del Barranc de Xurra comença on se situa el panell informatiu, des d'aquest panell cal prendre el carrer Mèdic José Pitarch. Avancem per aquest carrer deixant a la dreta el consultori mèdic fins que arribem a una rotonda, girem a l'esquerra prenent el “Camí de Sant Miquel”.

Finalment arribem a un encreuament de diverses direccions on es troba la “Creueta de l’Ocell Maria”, des d'ací prenem una carretera asfaltada a l'esquerra, direcció Sud (Camí del Pas). Transitant per aquesta via ens trobem un encreuament amb una xicoteta carretera que apareix a la nostra esquerra, direcció E. Aquesta cal obviar-la i seguir cap al Barranc de Xurra, a la dreta, direcció Sud.

Continuem caminant i ens trobem amb un altre encreuament en el qual hi ha un cartell indicador del “Camí de Xurra” cap a la dreta. Hem de girar per aquest i deixar a l'esquerra la carretera per la qual anàvem.

Als pocs metres hi ha un nou encreuament en el qual hem de prendre la direcció a l'esquerra, ja que el camí de la dreta ens portaria a un habitatge particular.

Continuem el recorregut i notem com el sòl canvia a poc a poc d'asfalt a camí amb ferm de terra.

Continuem avançant per la pista fins a un nou encreuament en el qual apareix a l'esquerra un camí asfaltat. Aquest hem d'obviar-ho i seguir pel camí de terra.

Avançant una mica més ens trobem amb el primer riu-rau a l'esquerra del camí. Continuem baixant i a poc més de 100 m veiem a la dreta el segon riu-rau amb un panell informatiu sobre aquesta construcció típica de la comarca.

Seguint avant en el camí ens trobem amb un pal que té una paleta d'ubicació que ens indica el final del sender, i amb dues paletes més de direcció. Una ens indica una derivació fins a l'interior del barranc i l'altra ens indica la direcció contrària cap a la Creueta.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents