Valora la ruta

SL-CV 95 BALCÓN DE MIJARES

Entitat promotora: Ajuntament d'Arañuel

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

La ruta recorre la zona nord del municipi d'Arañuel alternant pistes i senders per a acostar-nos a dos conjunts de masies que indiquen la importància que tenien en un altre temps. Les imponents masses forestals contrasten amb la part final on predominen els antics cultius.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
4,80 km
Horari teòric:
01:50:00
Desnivell de pujada:
475 m
Desnivell de baixada:
50 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
10-11-2007
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Data últim Control de Qualitat:
maig de 2023
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0615-1; 0615-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Curs Alt del riu Millars (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Serra d'Espadà (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Arañuel – Enllaç SL-CV 96 – Mas del Plano de Arriba – Mas del Plano de Abajo – Font del Manzano

Descripció:

Des de la Font de la Pechina creuem el pont sobre el riu Millars per a seguir recte per camí cimentat per a, en el següent encreuament de camins, abandonar l'SL-CV 96 que segueix cap a l'esquerra. Seguim recte per a, a pocs metres, prendre el camí cap a la dreta fins a arribar a una corba molt tancada a la dreta per on ix un sender a la nostra esquerra. Seguim per aquest, que va guanyant progressivament altura, fins a arribar a una pista per a continuar a la nostra dreta i tornar a prendre un sender a la nostra esquerra en sentit ascendent fins a tornar a creuar una altra pista i seguir recte per senda, arribant a un camp de cultius de secà. Abandonem la massa boscosa, creuem el camp per a arribar a les masies del Plano de Arriba. Creuem el conjunt i seguirem per senda planejant fins a tornar a eixir a una pista i a les masies del Plano de Abajo, creuarem la pista i per senda arribarem a la font del Manzano.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents