Valora la ruta

SL-CV 96 VUELTA AL MAGRAILE

Entitat promotora: Ajuntament d'Arañuel

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

0 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

El recorregut transcorre per la part nord/nord-oest del terme municipal d'Arañuel, combinant sengles i pistes per una zona de vegetació frondosa, amb boscos d'extraordinària bellesa, típics de la comarca de l'Alt Millars, vorejant el Magraile pel seu vessant sud/sud-oest.  

Recorregut:
Circular amb trams comuns d'anada i tornada
Dades tècniques:
Distància:
8,10 km
Horari teòric:
02:40:00
Desnivell de pujada:
450 m
Desnivell de baixada:
450 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
2

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
11-11-2007
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0615-1; 0615-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Punts directrius:

Fuente del Señor - Masía del Barranco Hondo - Masía del Magraile - Vereda de los Morrones - Los Catalanes

Descripció:

La ruta s'inicia en un entrant de la CV-195 pk 25,8 on molt pròxima es troba la Font del Senyor. Passem en ascens una zona abancalada fins a arribar a la Masia del Barranc Profund (o Barranco de Pals). Creuem la CV-195, arribant poc després a la Masia del Magraile amb la seua pròxima font i bassa. S'alterna senda i pista, per una pineda molt densa, caminant en direcció al Magraile, sempre en ascens. Fins a arribar a un encreuament de pistes; prenent la de direcció N a mà esquerra per el Corriol dels Morrones, deixant el Magraile a la dreta. Es camina per diversos trams empedrats, es passa per les ruïnes d'un forn de calç, arribant al punt més alt de la sendera, després d'uns ziga-zaga del corriol, pròxim al Morrón del Magraile.  A partir d'ací, el descens és continu, deixant el corriol i continuant en direcció oest, passant alguns corrals per al bestiar fins que s'intercepta la CV-195 per la partida de Els Catalans i ja per la senda arribarem fins al punt inicial del recorregut.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents