Valora la ruta

GR 10 E02 SEGART - SERRA

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat positiu

0 valoracions

Aquesta etapa per l'interior del Parc Natural de la Serra Calderona ens oferix grans panoràmiques i desnivells amb possibilitat d'acostar-se al mirador del Garbí o passar per alguna de les seues fonts emblemàtiques com la de Barraix o la de l'Ombria.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
9,80 km
Horari teòric:
03:25:00
Desnivell de pujada:
505 m
Desnivell de baixada:
445 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
3
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Punt de partida:
Punt d'arribada:
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
febrer de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0668-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Puntal de l'Abella (Microreserva de flora)
  • Serra Calderona (Parc Natural)
  • Serra Calderona (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Serra Calderona (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Segart – Pla del Garbí (enllaç PR-CV 369) – Font de Barraix (enllaç SL-CV 23) – Camí de la font de l’Ombria – Torre de Ria – Serra

Descripció:

Prendre el carrer la Font que ascendix al costat del safareig per i als 100 m deixar el camí per a seguir una senda que per la dreta s'endinsa en el barranc. En 15’ arribem a un encreuament de pistes que seguirem per l'esquerra i poc després deixar aquesta per a prendre per la dreta una senda que puja primer en llargs ziga-zagues i després amb més pendent per a creuar una pedrera i arribar al Pla del Garbí.

La senda seguix per la dreta fins a la carretera de Segart al Garbí on prenem una senda paral·lela a la carretera fins a la carretera de la Frontera on el GR s'unix al PR-CV 369 que voreja la muntanya del Pany del Catxorro i descendir entre pins a l'ermita i font de Barraix on està la derivació a Estivella i l'SL-CV 23.

Eixim a l'encreuament de carreteres per a creuar i baixar per una senda primer paral·lela al barranc i després al camí de l'Ombria fins a la rodalia de la font del mateix nom que es queda a 100 metres a la dreta.

Agafem el camí que baixa cap al barranc en direcció a Serra. Després de passar unes cases i just en una corba, seguim per la senda que ix a l'esquerra entre camps de secà arribem a l'altura de la Torre de Ria. Continuem baixant pel camí i en l'encreuament girem a la dreta i per camí entre bancals el GR ens deixa en la carretera CV-310 en l'entrada del poble.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents