Valora la ruta

PR-CV 369 ESTIVELLA - PENYA ROJA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Estivella

Estat de l'homologació: Sense controls de qualitat

2 valoracions

En l'expedient d'aquest sender no consta que s'hagen realitzat controls de qualitat en els últims anys per la qual cosa es desconeix si compleix amb les condicions òptimes de senyalització i manteniment per a ser recorregut seguint exclusivament aquestes senyals.
El/la senderista haurà de tindre en compte que amb posterioritat a la data d'homologació s'ha pogut produir un dèficit en la seua senyalització i manteniment del qual és responsable l'entitat promotora. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Recorregut:
Circular
Dades tècniques:
Distància:
21,40 km
Horari teòric:
07:45:00
Desnivell de pujada:
890 m
Desnivell de baixada:
890 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés mediambiental
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-04-2011
Data Resolució Registre Públic:
20-10-2015
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Província:
Valencia/València
Cartografia IGN MTN25:
0668-4; 0668-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Serra Calderona (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Serra Calderona (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Plaza Estivella - Barranco Linares - Runel Ferrocarril - Senda Omet - Pela de Garbí - senda a la derecha - Font de Barrazix - Blanquissar - Bifurcacion, senda a izquierda a Penya Roja - Cima - Penya Roja - Cruce - Camino, Senda - Pista - chalests - cruce - vertedero - Puente - Plaza Estivella

Descripció:

El principi del recorregut s'estableix en el Parc d’Oci El Pla. Hi ha espai per a aparcar i l'accés des d'Estivella està ben senyalitzat. Trobem en aquest punt un panell informatiu amb tota la informació necessària per a realitzar el SLCV 68 i un pal indicatiu. En el pal es troben una placa d'ubicació i una fletxa de la continuïtat de la sendera. Segons les indicacions, seguim la carretera asfaltada i trobarem el PRCV 369 a la nostra dreta a poc més de cent metres. S'uneix al nostre recorregut fins al següent encreuament on el PR continua a l'esquerra cap a Estivella i nosaltres de front cap a la muntanya. En aquest punt trobem dos pals i diversos senyals horitzontals. Un dels pals a l'esquerra referit al PRCV 369 (que indica la direcció d'Estivella). L'altre amb tres plaques: la primera indica la nostra procedència, la segona referida al SLCV 23 cap a Beselga, i la tercera el citat SLCV 23 cap a la Font de Barraix i el que ens ocupa cap a Barraix. Seguim aquesta última indicació del SLCV 68 costa amunt per asfalt. Al poc trobem una bifurcació. A l'esquerra ascendent per asfalt cap a una pedrera restaurada. Nosaltres seguim per la dreta cap al Barranc de Linares per una pista de terra. Continuarem per ella fins que a la volta d'una corba empinada a l'esquerra trobem una senda que s'endinsa en la muntanya per l'esquerra. Ací trobem un pal amb tres fletxes. Una indica la nostra procedència, la segona el SLCV 23 a Barraix i la tercera la nostra, que segueix per la pista principal. Seguim la pista, creuarem a l'altre costat del Barranc de Linares i ascendirem per la pista que en pocs metres es convertirà en una senda. Continuarem sense trobar cap confusió fins a arribar a una bifurcació. A la dreta hi ha una aspa de direcció incorrecta. Seguim a l'esquerra en lleuger ascens. Ens trobarem amb una situació semblant uns tres-cents metres més endavant. Un encreuament de senda. A la dreta hi ha una aspa, seguirem per l'esquerra fins a un altre encreuament, aquesta vegada amb el PRCV 369, que segueix per la dreta en direcció oposada a la nostra. Continuem de front, la senda s'eixampla i permet el pas de vehicles. Arribem a un encreuament amb una pista més transitada. Deixem la dreta i cap amunt continuem uns dos-cents metres fins al final del SLCV 68 en El Blanquissar. Trobem ací un pal amb una placa informativa del lloc en el qual ens trobem, una altra que indica la nostra procedència i una tercera que no es refereix al SL i indica la Carretera a Barraix i Garbí. Pocs metres més endavant trobarem a l'esquerra la continuació del PRCV 369 en direcció a la Font de Barraix.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents