Valora la ruta

PR-CV 111.1 CORTES DE ARENOSO - SAN VICENTE DE PIEDRAHITA

Entitat promotora: Ayuntamiento de Cortes de Arenoso

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut 'condicionat' en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender.
Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Aquest sender transita per nombroses masies, boscos autòctons i fonts de gran bellesa. A casa Pellejas trobem un bosc de roures petits centenaris, potser un dels reductes més antics de la Comunitat Valenciana.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
13,10 km
Horari teòric:
03:25:00
Desnivell de pujada:
325 m
Desnivell de baixada:
455 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Informació d'interés:
Data d'Homologació:
15-11-1997
Data últim Control de Qualitat:
maig de 2023
Municipi de referència:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0591-4, 0592-3, 0615-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Agricultura, Desarrollo Rural, Emergencia Climática y Transición Ecológica

  • Penyagolosa (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Penyagolosa (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
Punts directrius:

Cortes de Arenoso – Font la Balseta – Mas casa de Camales – Mas casa de Pellejas – Mas de la Garranchosa de Abajo – San Vicente de Piedrahita

Descripció:

Eixim de Cortes de Arenoso des de la plaça de l'Ajuntament, pugem pel carrer Major cap a la plaça de l'Església que deixem a la nostra dreta, seguim cap amunt fins a la pròxima intersecció, prenem el carrer a mà dret i continuem recte passant pel portal del carrer de Enmedio i baixem envoltant l'església fins a la carretera. Creuarem per a prendre un sender que ens porta al fons del barranc, passant pel riu Podrido on està la font de la Balseta. Deixem la font a l'esquerra per a anar remuntant el barranc. En acabar el sender ens trobem amb una pista que seguirem per la dreta. Avançarem per pista travessant un alzinar fins a un sender que prendrem. Arribem al mas Casa Camales i per la dreta arribarem a un barranc. Després de creuar-ho arribem al mas Casa Pellejas. La voregem per a dirigir-nos al barranc de la Garranchosa. Passarem per una zona d'arbres monumentals i prenem una senda a la dreta per a anar descendint i acostar-nos al barranc. Arribarem a la CV-190 i travessant la carretera es descendeix per un coscollar fins a una pineda. En aquest trobem una pista que seguim per a descendir a la masia de la Garganchosa de Abajo.

Seguirem la pista cap avall i la deixem per a seguir per sender entrant per una pineda. Continuem baixant fins a trobar-nos amb una séquia la qual seguim fins a trobar-nos amb una pista asfaltada que continuem girant a l'esquerra arribant a la carretera. La prendrem fins a trobar una senda a l'esquerra que travessa una torrentera. Després d'un parell d'encreuaments de carretera arribem a un peiró, passem per davant i abandonem definitivament l'asfalt. Després de depassar alguns camps d'avellaners creuem un conjunt de granges i deixem a la dreta la piscina municipal. Acabem el recorregut arribant a la plaça de San Vicente de Piedrahita.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents