Valora la ruta

GR 7 E31 VILLAHERMOSA DEL RÍO - SAN VICENTE DE PIEDRAHITA

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender. Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

Aquesta etapa parteix des del poble de Villahermosa del Río i en un primer moment ens portarà fins al pi Cacho. Més endavant, entre algun bosc de carrasques, fins a l'ermita de Sant Bartolomé, amb la seua àrea recreativa i des d'ací, ja per terrenys de cultiu abandonats, fins a Sant Vicent de Piedrahita.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
12,10 km
Horari teòric:
03:55:00
Desnivell de pujada:
480 m
Desnivell de baixada:
325 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
1
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
3

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
abril de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0592-3; 0615-1

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Penyagolosa (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Penyagolosa (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
Punts directrius:

Villahermosa del Río - Pi Cacho – Mas de la Cañada – Ermita de Sant Bartomeu – Barranc del Carro – Encreuament CV-190 – San Vicente de Piedrahita

Descripció:

A Villahermosa del Río, des de la carretera CV-175 prendrem una senda que rumb SO baixa fins el llit del riu Villahermosa que creuarem entre camps de cultiu. Una vegada travessat, i amb el mateix rumb, el sender comença a prendre altura fins al Pi Cacho.

Des d'aquest punt continuem el mateix rumb que ens portarà fins a un encreuament de camins on es troba el mas de la Cañada. El sender s'endinsa entre boscos de carrasca fins a l'ermita de S. Bartomeu i la seua àrea recreativa. Des de l'ermita la senda ix a la carretera CV-197 per la qual caminarem uns 700 metres fins a agafar una nova senda que entre camps de cultiu, masies (algunes abandonades) i camins ens portarà fins a creuar el barranc del Carro.

La senda es torna a endinsar en xicotets boscos de carrasques i pins que, entre camps de cultiu i travessant de nou la carretera CV-197 un parell de vegades més, ens portarà fins a l'encreuament amb la carretera CV-190. Una vegada en la rotonda, ja rumb sud, després d'uns 600 metres la senda discorre entre camps de cultiu primer i un bosc de pins després i que ens portarà fins a l'inici de la població de Sant Vicent de Piedrahita, pedania pertanyent a Cortes de Arenoso.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents