Valora la ruta

GR 7 E30 VISTABELLA DEL MAESTRAT - VILLAHERMOSA DEL RÍO

Entitat promotora: Generalitat Valenciana

Estat de l'homologació: Control de qualitat condicionat

0 valoracions

Després de les revisions efectuades per part dels tècnics de senders, aquest sender ha sigut “condicionat” en detectar-se algunes deficiències de senyalització horitzontal (marques de pintura) i/o vertical (pals direccionals i panells informatius) o de continuïtat per a ser recorregut seguint exclusivament les senyals. Aquest fet ha sigut comunicat al promotor del sender. Per seguretat, i mentre duren els treballs d'adequació, es recomana extremar l'atenció en el seguiment del recorregut. A més, els esports de muntanya impliquen riscos derivats de la pròpia activitat i de l'entorn en el qual es realitzen, que són assumits totalment per cada esportista, per a això han de formar-se, planificar-se, equipar-se adequadament i fer un ús responsable dels senders.

L'itinerari recorre una de les etapes més boniques i espectaculars del GR 7. Des del seu inici en els històrics edificis de Vistabella del Maestrat i l’ermitori de Sant Joan de Penyagolosa o l'apinyada població de Villahermosa del Río, la conca del riu Carbo ens oferix multitud d'atractius singulars.

Recorregut:
Lineal
Dades tècniques:
Distància:
19,60 km
Horari teòric:
06:10:00
Desnivell de pujada:
395 m
Desnivell de baixada:
935 m
Dades MIDE:
Severitat del medi natural:
2
Orientació en l'itinerari:
2
Dificultat en el desplaçament:
2
Esforç necessari:
4

Més informació en Montaña Segura

Dificultat FEDME:
Sense determinar
Etiquetes d'interés:
Sender amb interés geològic
Sender amb interés historicoartístic
Sender amb interés mediambiental

Informació d'interés:
Data Resolució Registre Públic:
22-05-2007
Data últim Control de Qualitat:
març de 2024
Municipi de referència:
Altres municipis pels quals transcorre:
Comarca:
Província:
Castellón/Castelló
Cartografia IGN MTN25:
0592-1; 0592-2; 0592-3

Pot descarregar-los al Catàleg de la Cartoteca del IGN

Vore altres senders d'aquest promotor:
Espais naturals protegits:

Se recomienda consultar la regulación y/o autorización para el uso de los senderos en estos espacios naturales protegidos en la web de la Conselleria de Medio Ambiente, Agua, Infraestructuras y Territorio

  • Penyagolosa (ZEPA - Zona d'Especial Protecció per a les Aus)
  • Penyagolosa (LIC - LLoc de Importància Comunitaria)
  • Penyagolosa (Parc Natural)
Punts directrius:

Vistabella del Maestrat – Ermitori de Sant Joan – Mas de Perico (masos del Carbo) – Molí de Baix del Carbo – Mas dels Roncales – Villahermosa del Río

Descripció:

Des de la població de Vistabella del Maestrat creuarem el poble en direcció al cementeri per on seguirem per pista fins a trobar-nos una sendera a la nostra esquerra. Transitarem per aquest passant al costat d'un mas i arribarem a un camí formigonat que, als pocs metres, ho abandonem per un sender a la dreta. Seguirem pel sender per a endinsar-nos en una zona boscosa perimetrada per un filat arribant a un grup de masos i a la carretera. Creuarem i seguirem pel sender que progressivament va guanyant altura.

Arribarem a les zones d'acampada i d'ací a l’ermitori de Sant Joan. Pujarem les escales per a seguir a l'esquerra per la pista entre els edificis de l'ermitori fins a arribar a un pla on prendrem un sender a l'esquerra amb fort pendent descendent que ens deixara en una altra pista. Seguirem per ella fins al final continuant per la senda que ens portara al mes de Perico (masos del Carbo). Seguirem fins a arribar al molí de Baix del Carbo.

Ara el nostre camí seguirà paral·lel al riu, creuant-lo diverses vegades per a arribar al grup de masos de Roncales. Seguirem per la sendera fins a arribar a un camí cimentat que ens portara directament a la població de Villahermosa del Río.

Descàrregues:

Atenció. Els terminals GPS poden fallar, les bateries es poden esgotar o se'ns pot trencar el terminal. No utilitzes exclusivament mitjans electrònics per al seguiment de les seues activitats en muntanya; estos han de ser un complement a la cartografia i la brúixola. Forma't i disfruta la muntanya.

Senders coincidents